Touristik Label - 303MN01: Pasul Rotunda - Şaua Gărgălău - Pasul Şetref

Creasta Rodnei de la E la V
Traseul 1 Bandă Roșie este traseul de creastă al Munților Rodnei (de peste 54 km lungime), a doua ca lungime din lanțul carpatic, după creasta Făgărașului. Un traseu de parcurs pe îndelete în 2-3 zile de drumeție, dificil de parcurs într-o singură zi, chiar și de un maratonist. Priveliști spre lacurile glaciare din numeroasele căldări, stânele de pe muchii și împrejurimi (Maramureșului, Suhard, Călimani, Bârgăului etc); marmote sau capre negre etc.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
58,20km
Durată
~26:00h
Urcare
3102m
Coborâre
3557m

Tabs

Indicaţii de orientare

Marcajul BR se desfăşoară de-a lungul crestei principale a Munţilor Rodnei, orientată est-vest, pe o lungime de aproape 58 de kilometri. Traseul BR începe în Pasul Rotunda (1277 m) în capătul cel mai de est şi se sfârşeşte în Pasul Şetref (817 m), în partea vestică. Pasul Rotunda desparte Munţii...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Pasul Rotunda - Şaua Ineuţului - Şaua Gărgălău - Tarniţa La Cruce - Pasul Şetref

Descriere

Traseul 1 BR străbate creasta munților Rodnei, între Pasul Rotunda și Pasul Șetref, pe un parcurs lung și anevoios, cu peste 3000 m diferențe de nivel. Un traseu potrivit celor experimentați, cu porțiuni unde orientarea poate fi dificilă în condiții de ceață sau iarnă grea. 

Munții Rod...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Pe parcursul iernii se urmează creasta matematică.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Pasul Rotunda - Şaua Gărgălău - Pasul Şetref în Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Rodnei este un traseu de Drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Bogdan PETRACOVICI

Va salut! In 10 iulie 2021 am inceput traseul din Pasul Setref. Indicatorul de intrare in traseu a fost mutat, iar marcajele nu au mai fost refacute (nu sunt vizibile) pana spre vf. Batrana. Informatiile despre durata traseului sunt contradictorii: indicatorul existent afiseaza 36h, iar aplicatia dvs. ne spune de 26h. Durata etapei Pasul Setref - Tarnita la cruce este evaluata incorect la 6h (eu as aprecia la 10h) pe un alt indicator la intrare. Daca este nevoie de fotografii, va rog sa ma contactati pe mail: bpetracovici@gmail.com. Am sesizat verbal aceste aspecte unor salavamontisti pe care i-am intalnit in 11 iulie la refugiul La Carti. Felicitari pentru aplicatie! Bogdan Petracovici
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului ultras1982

Salut. Crezi ca pot face intr-o zi traseul Borsa Telescaun-apoi creasta principala pana la Vf Rebra-apoi Vf Pietrosu-Borsa?
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Buna ziua,

Pe site exista functia Creeaza un Traseu.

Creati aceasta rută cu Magnet Tool salvați traseul pentru uz personal și o să aveți toate informațiile necesare> timpi, profil altitudinal etc.

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Mizantropescu

Depinde de tine. Daca ai ritm bun, urci din Borsa pana pe Rebra in cca. 4 ore 30 / 45. Deci faci lejer ce ti'ai propus. 

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră