Touristik Label - 103MN04: Complexul Turistic Borşa - Poiana Ştiol - Şaua Gărgălău

Legătura Borșa - Șaua Gărgălău, pe sub telescaun
Traseul 4 Bandă Albastră face legătura între Complex Borșa și Șaua Gărgălău, urcând pe sub telescaun până la Poiana Știol, apoi pe creasta M. Musceta (iarna) sau prin căldarea cu Tăul Știol (vara). La capătul telefericului ajungem la o clădire Salvamont, lângă care sunt plasate indicatoarele spre Cascada Cailor și spre Lacul Știol - obiectivele din zonă.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,70km
Durată
3:15-4:00h
Urcare
1069m
Coborâre
38m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul BA porneşte din Complexul Turistic Borşa, din zona pârtiei de telescaun, de lângă Hotelul Cerbul. Fără ca nici un pilon să marcheze intrarea în traseu, pornim în urcare uşoară exact pe pârtia desfăşurată pe Culmea Runcu-Ştiol. Dacă jos erau 852 m, la capătul telefericului ajungem la altit...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Complexul Turistic Borşa - Poiana Ştiol - Şaua Gărgălău

Descriere

Traseul 4 BA leagă Complex Borșa de Șaua Gărgălău, pe sub telescaunul pârtiei Știol. O urcare pronunțată cu peste 1000 m diferențe de nivel, în cca. 3.5 - 4 h de drumeție. Pe porțiunea Tăul Știol - Șaua Gărgălău...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Inaccesibil iarna între Lacul Izvorul Bistriţei - Şaua Gărgălău.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Complexul Turistic Borşa - Poiana Ştiol - Şaua Gărgălău în Maramureş, Bistriţa-Năsăud, Rodnei este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Giulia Vierașu

Am făcut acest traseu, până pe Vf. Gârgălău, plecând din Pasul Prislop, cu durată de aproximativ 10 ore dus-intors, fără prea mare experiență montaniana, și cu pauze luuungi de admirat natura mirifică a Munților Rodnei Minunat traseu, cu peisaje ce-ți taie răsuflarea.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Ne bucurăm că v-a fost utilă apicația. Vă încurajăm să o recomandați și prietenilor.

Cărări ușoare!

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Gaby Gaffe

Am făcut traseul pe 2 Decembrie, plecare de la telescaun până pe vf. Gargalau cu întoarcere pe la Cascada Cailor și de acolo pe triunghi roșu până în stațiune. Am făcut cam în 7 ore jumate.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului silviucaraciuc

Buna ziua! Daca as vrea sa fac acest traseu, dar scurtat si incepand de la telecabina, cate ore ar dura, dus-intors? Multumesc!
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Buna ziua! 

Aceasta varianta are o lungime asemanatoare, insa diferenta de nivel este mai mica. Pentru informatii cat mai precise privind timpul de parcurgere va rugam sa va adresati serviciului Salvamont Borsa.

Carari senine!

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră