TERMENI ŞI CONDIŢII

Utilizarea prezentului site presupune exprimarea acordului necondiționat cu privire la termenii şi condiţiile ce urmează, care se aplică întregului conținut al site-ului.  Prin urmare, vizitatorul / utilizatorul / cumpărătorul trebuie să citească cu atenție acești termeni înainte de utilizarea serviciilor oferite prin acest site, iar în cazul în care nu este de acord, nu trebuie să utilizeze serviciile și conținutul acestuia.

TERMENI ŞI CONDIŢII

Ne rezervăm dreptul de a face modificări în conţinutul şi aspectul site-ului, inclusiv în ceea ce priveşte produsele şi serviciile pe care le oferim prin intermediul acestuia, fără a vă anunţa în prealabil despre aceste modificări.Vizitatorul / utilizatorul - cumpărătorul - este rugat să verifice conținutul termenilor şi condiţiilor de utilizare pentru eventuale modificări. Continuarea utilizării site-ului chiar în urma oricăror modificări, presupune exprimarea acordului necondiționat al vizitatorului / utilizatorului  vizavi de acești termeni.

Odată cu completarea adresei e-mail în câmpurile dedicate al site-ului, utilizatorul înregistrat își exprimă consimțământul vizavi de primirea mesajelor informative promoționale şi a celor referitoare la expirarea serviciilor.

Chiar dacă la realizarea acestui site s-au luat toate măsurile pentru a preveni greşeli în descrierea servicilor sau prezentarea produselor, pot totuşi să se strecoare anumite greşeli. Pentru toate acestea, firma Schubert & Franzke SRL nu poate fi trasă la răspundere.

Pentru corectitudinea conţinutului redacţional al link-urilor externe sau informaţiile oferite de către acestea, societatea Schubert & Franzke SRL nu este răspunzătoare.

Conţinutul acestui site, grafica, textele, fişierele video sau audio, fotografiile, softul şi bazele de date, ca şi orice alte materiale postate pe site, sunt protejate de legea dreptului de autor şi sunt proprietatea Schubert & Franzke SRL.

Orice utilizator are posibilitatea de a încărca pe acest site fotografii, texte şi trasee montane, utilizatorul purtând întreaga răspundere pentru aceste date şi fotografii. Firma Schubert & Franzke SRL  recunoaşte şi respectă dreptul de proprietate intelectuală al titularului/autorului fotografiilor şi informaţiilor încărcate pe acest site.

Utilizatorul este obligat să încarce numai fotografii, texte şi trasee montane asupra cărora deţine dreptul de proprietate intelectuală. In cazul in care utilizatorul nu deţine dreptul de proprietate asupra fotografiilor şi informaţiilor incarcate pe acest site, utilizatorul care a procedat la încărcarea acestora, poartă întreaga raspundere pentru încărcarea efectuată.

Ca urmare a acceptarii acestor termeni şi condiţii, utilizatorul (persoana titulară a  dreptului de autor asupra fotografiilor, textelor şi traseelor montane încărcate) îşi dă acordul expres în sensul  utilizarii gratuite viitoare de către Firma Schubert & Franzke SRL  a acestora (prin aducere la cunoştinţă publică, reproducere, modificare, multiplicare, comercializare, etc) în site-uri, produse print şi online, fără ca aceasta utilizare să conducă la schimbarea titularului dreptului de proprietate intelectuală. 

Site-ul conţine atât date şi informaţii preluate din hărţile OSM (OpenStreetMap) şi imagini satelitare oferite de Bing, © 2022 Microsoft Corporation, Earthstar Geographics SIO, cât şi hărţi, date şi informaţii introduse de către Schubert & Franzke SRL.

Schubert & Franzke SRL nu deţine dreptul de proprietate intelectuală asupra hărţilor OSM (OpenStreetMap) şi nici asupra imaginilor satelitare oferite de Bing, © 2022 Microsoft Corporation, Earthstar Geographics SIO.

Hărţile OSM conţin date, informaţii şi trasee introduse şi modificate de persoane fizice şi juridice terţe.

Schubert & Franzke SRL exclude orice angajare a răspunderii pentru:

 • datele şi informaţiile preluate în site din hărţile OSM;
 • imaginile satelitare oferite de Bing, © 2022 Microsoft Corporation, Earthstar Geographics SIO
 • modificările (conţinut, grad de periculozitate, etc) realizate de către persoanele fizice şi juridice asupra traseelor introduse în hărţile OSM şi în imaginile satelitare oferite de Mapbox
 • traseele preluate de utilizatori în contul lor de la alţi utilizatori Munţii Noştri sau din alte surse externe şi folosite în site pentru orientare şi navigare

De asemenea, situaţia pe teren se poate modifica în timp, uneori de la o săptămână la alta. Drumurile şi potecile pot deveni temporar sau permanent mai dificile sau chiar impracticabile tehnic sau interzise accesului, pot apărea noi drumuri şi poteci, poate creşte riscul de parcurgere, se poate modifica regimul juridic sau starea lor. La fel şi în cazul cabanelor şi refugiilor, marcajelor şi altor elemente de interes turistic. Se modifică, uneori rapid şi imprevizibil, şi legislaţia şi interpretarea acesteia, competenţele unor autorităţi şi proprietarii sau administratorii unor drumuri, terenuri sau clădiri. De aceea, autorul şi editorul hărţii, în ciuda eforturilor de cât mai bună documentare, nu îşi poate asuma răspunderea pentru acurateţea şi actualitatea infomaţiilor şi deci pentru practicabilitatea şi caracterul drumurilor şi potecilor figurate pe hartă şi a traseelor recomandate sau consemnate pe hartă. Utilizatorii trebuie sa aibă echipamentul, cunoştinţele, antrenamentul şi experienţa necesară parcurgerii traseelor recomandate sau evidenţiate pe hartă sau planificate cu ajutorul ei, trebuie să cunoască şi să respecte normele de siguranţă specifice formei în cauză de turism activ sau sport montan, ţinând cont de prognozele meteo, de incertitudinile şi riscurile obiective specifice zonelor montane sau naturale în general, respectiv drumurilor publice, de caracterele grupului şi alte elemente, şi să fie pregătiţi pentru situaţii neprevăzute. Trebuie să se intereseze cu privire la situaţia de pe teren şi evoluţiile recente inclusiv în materie de amenajari, reguli şi evenimente, să cunoască şi să respecte legislaţia rutieră, cea silvică şi de arii naturale protejate şi alte norme aplicabile în funcţie de traseele, zonele vizate şi activităţile desfăşurate, neputând considera autorul sau editorul hărţii ca raspunzător pentru eventuale accidente sau incidente produse sau suferite.

Societatea Schubert & Franzke SRL este certificată ISO 9001:2008 de Tuv Austria prin numărul de înregistrare 20 100 82003209 şi garantează conformitatea produselor oferite spre comercializare în respectarea Legii 449/2003.

Informaţii privind comanda şi livrarea

1 . Condiţii de comandă

Pentru a plasa o comandă pe site sunt necesare :

Completarea integrală a formularului de comandă;

Instrucţiuni privind completarea formularului de comandă:

 1. Selectaţi produsul şi cantitatea dorită.
 2. Adăugaţi produsul în coş, făcînd click pe butonul „Adaugă în coş”.
 3. Dacă doriţi să adăugaţi şi alte produse la comandă, repetă paşii 1 şi 2 de mai sus.
 4. Confirmaţi conţinutul coşului de cumpărături, apăsînd butonul  “Detalii Comandă”
 5. Completaţi toate câmpurile obligatorii cu informaţiile necesare (de exemplu, numele, prenumele, datele de contact, adresa de livrare etc.) şi selectează / completează adresa de facturare-livrare, apoi dă click pe butonul „Pasul următor”.
 6. În cazul stabilirii unei adrese din România, se va selecta metoda de transport dorită: Poşta Română (coletele sunt trimise săptămânal, în fiecare Joi) sau curierat (coletele sunt expediate zilnic- în zilele lucratoare ale săptămânii). Pentru abonamente, transportul va fi gratuit, iar pentru comenzi mixte se va alege una din variantele dorite. Metoda de plată va fi prin card bancar sau la destinaţie (ramburs).
 7. În cazul stabilirii unei adrese de livrare din afara ţării, se realizează o proforma a cărei contravaloare trebuie achitată prin transfer bancar. La înregistrarea plăţii, coletele vor fi trimise prin curier la adresa menţionată.  Abonamentele se activează la înregistrarea plăţii, nefiind necesar transportul.
 8. Costurile de transport pot fluctua în funcţie de tarifele stabilite de transportator, fiind unice pe toată suprafaţa ţării. În afara ţării, transportul se calculează separat şi depinde de adresa de livrare.
 9. Transportul se realizează exclusiv în ţările din cadrul UE.
 10. Daca aţi selectat plata la livrare (ramburs), comanda dvs este înregistrată şi un email va fi trimis pentru confirmarea comenzii.
 11. Daca aţi selectat plata prin card bancar (debit sau credit), completaţi detaliile de plată si daţi click pe butonul „Finalizarea comenzii". Comanda dvs este în prezent înregistrată si veţi fi redirecţionat către pagina Euplatesc.. Introduceţi detalile cardului, acceptaţi termenii şi condiţiile şi efectuaţi plata.  Introducerea greşită a detaliilor cardului sau nebifarea acceptării termenilor şi condiţiilor va duce la anularea comenzii.Un email va fi trimis pentru confirmarea înregistrării.

Dacă aveţi dificultăţi în plasarea comenzii tale sau ai nevoie de clarificări suplimentare, va rugăm sa ne contactezi telefonic la numarul 0364103931 între orele 08:00 - 17:00, de luni până joi şi între 8-14 în zilele de vineri sau prin trimiterea unui e-mail la adresa office@schubert-franzke.ro.

Confirmarea comenzii:

Cumpărătorul îşi asuma obligaţia de a verifica rezumatul comenzii înainte de a o finaliza prin apăsarea butonului de transmitere a comenzii. Acesta va primi cat mai curând posibil pe adresa de e-mail indicată în formularul de comandă, confirmarea comenzii.

Prin finalizarea tranzacţiei, cumpărătorul este de acord cu prezentele prevederi din termenii şi condiţiile website-ului muntii-nostri.ro si cu

2. Plata

Poţi achiziţiona produsele Munţii Noştri prezentate pe site, utilizând urmatoarele metode de plată:

 • Prin intermediul cardului bancar pentru comenzile cu adresa de livrare pe teritoriul României- Valoarea comenzii va fi debitată de pe cardul tău. Euplatesc.ro a luat toate măsurile necesare pentru securitatea tranzacţiilor tale cu cardul bancar şi toţi deţinătorii de carduri bancare sunt supuşi unor controale de validare. Cardurile acceptate la plată sunt cele emise sub siglele VISA (Classic si Electron) si MASTERCARD (inclusiv Maestro, daca au cod CVV2/CVC2). În cazul în care tranzacţia nu este aprobată de banca ta, comanda nu va fi procesată. Nu este perceput niciun comision pentru tranzacţii efectuate cu card. Toate tranzacţiile efectuate pe site-ul Muntii Nostri sunt punctuale, neexistand opţiunea de plată recurentă.
 • Prin plata la destinaţie
 • Prin transfer bancar pentru comenzile cu adresa de livrare în afara României.
 • Pentru asigurarea securităţii tranzacţiilor, site-ul foloseste platforma EuPlatesc. Pentru finalizarea corectă a tranzacţiei, trebuie să furnizezi codul cardului (toate cifrele din cele patru grupe de pe faţa cardului, fără spaţii), data de expirare şi ultimele trei cifre de pe spatele cardului inscripţionate pe banda cu semnatură (în funcţie de card, pot lipsi).

 • Prin finalizarea tranzacţiei, cumpărătorul este de acord cu prezentele prevederi din termenii şi condiţiile website-ului muntii-nostri.ro.

  Procesarea datelor de card se face în mod exclusiv prin intermediul platformei EuPlatesc. Site-ul nostru nu solicită şi nu stocheaza nici un fel de detalii referitoare la cardul tău.

3. Livrare

Livrările se fac pe teritoriul Romaniei şi în ţările din Uniunea Europeană, prin intermediul firmei de curierat colaboratoare, doar pe teritoriul României, în zonele geografice indicate în formularul de comandă.

Zile de livrare:

- de luni până vineri prin curier rapid

Comenzile efectuate in intervalul vineri-duminica, vor fi preluate si prelucrate, in lunea urmatoare.

Taxele de transport:

- pe teritoriul României:

- pentru comenzile trimise prin firma de curierat, taxa de transport este de 23 lei, indiferent de zona geografică indicată în formularul de comandă

- în afara teritoriului României (ţările UE)

          - taxa de transport va fi calculată în funcţie de adresa indicată în formularul de comandă şi va fi transmisă prin proforma ataşată unui email către client.

Informaţii privind exercitarea dreptului de retragere

Aveţi dreptul de a vă retrage din prezentul contract si de a returna produsele, fără a preciza motivele, în termen de 14 zile. Produsele vor fi returnate de către dvs. în starea în care au fost primite de la societatea Schubert & Franzke SRL.  Perioada de retragere si de returnare a produselor expiră după 14 zile începând de la data la care dumneavoastră sau o parte terţă indicată de dumneavoastră (alta decât transportatorul) intra în posesia fizică a produselor. Pentru a vă exercita dreptul de retragere trebuie să informati societatea SC Schubert & Franzke SRL în scris prin poştă pe adresa Str. Plopilor, nr. 83, Cluj-Napoca, Jud. Cluj, fax 0264.428.611 sau e-mail office@schubert-franzke.ro cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din contract şi de a returna produsele. Pentru a respecta termenul-limită de retragere este suficient să trimiteţi comunicarea privind exercitarea dreptului de retragere înainte de expirarea perioadei de retragere.

Consecinţele retragerii

Dacă vă retrageţi, societatea Schubert & Franzke SRL vă rambursează orice sumă pe care a primit-o de la dumneavoastră, inclusiv costurile livrării, cu excepţia costurilor suplimentare determinate de faptul că aţi ales altă modalitate de livrare decât cel mai ieftin tip de livrare standard oferit de societatea Schubert & Franzke SRL, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, nu mai târziu de 14 zile de la data la care transmiteţi informarea cu privire la decizia dumneavoastră de a vă retrage din prezentul contract. Sumele vă vor fi rambursate folosindu-se aceeaşi modalitate de plată ca şi cea folosită pentru tranzacţia iniţială, cu excepţia cazului în care v-aţi exprimat acordul expres pentru o altă modalitate de rambursare; în orice caz, nu vi se vor percepe comisioane ca urmare a unei astfel de rambursări. Putem amâna rambursarea până la data la care primim înapoi produsele sau până la momentul la care ne-aţi furnizat dovada că aţi trimis înapoi produsele, fiind valabilă data cea mai apropiată. Expediaţi produsele pe adresa societatii Schubert & Franzke SRL, Str. Plopilor, nr. 83, Cluj-Napoca, Jud. Cluj, fără întârzieri nejustificate şi, în orice caz, în decurs de maximum 14 zile de la data la care ne-aţi comunicat retragerea. Termenul este respectat dacă produsele sunt trimise înapoi înainte de expirarea perioadei de 14 zile. In respectarea OUG 34 din 2014, va trebui să suportaţi costul direct al returnării produselor.

Sesizările cu privire la produsele neconforme/alte produse decât cele comandate/produse lipsă, trebuie comunicate societății SCHUBERT&FRANZKE SRL în scris (pe adresa de e-mail office@schubert-franzke.ro), în termen de maxim 24 de ore la livrarea produselor către dvs., și vor fi însoţite de dovada aferentă (poze cu coletul sau produsele distruse total sau parțial). În cazul în care sesizarea este justificată, în funcție de opțiunea SC SCHUBERT&FRANZKE SRL, veți returna produsele neconforme, în modalitatea de livrare aleasă de către societatea SCHUBERT&FRANZKE SRL, făra costuri suplimentare pentru dvs. Ulterior returnării produselor neconforme (daca este cazul),  SC SCHUBERT&FRANZKE SRL vă livreaza, în cel mai scurt timp, fără costuri suplimentare pentru dvs. produsele conforme/produsele lipsă din comanda dvs. inițială, fără costuri suplimentare pentru dvs.

Procesatorul de plăți Eu Platesc.ro, a cărei platforma este implementată pe site, nu are nici un fel de obligație sau răspundere privitoare la livrarea produselor comandate societății SCHUBERT&FRANZKE SRL, conformitatea produselor/serviciilor oferite de către societatea SCHUBERT&FRANZKE SRL  sau returnarea produselor primite de la societatea SCHUBERT&FRANZKE SRL.

Pentru informaţii suplimentare sau neclarităţi cu privire la returnarea produselor, vă rugăm să ne contactaţi la datele de contact afişate pe site-ul www.muntii-nostri.ro.