Touristik Label - 621MN25: oraş Băile Tuşnad - sub Vf. Ciomatul Mic - Cabana Lacul Sfânta Ana

Legătura Băile Tuşnad - Tinovul Mohoș (pe sub Ciomatul Mic)
Traseul 25 Cruce Roșie este traseul de legătură dintre oraşul Băile Tuşnad și Ținutul Vulcanilor (Lacul Sf. Ana - Tinovul Mohoș), în urcare pe muchia de sub Vf. Comloș. Traseul pornește pe o potecă foarte abruptă, până la şaua dintre Ciomatul Mare şi Ciomatul Mic, apoi coboară treptat pe deasupra Lacului Sfânta Ana, până la cabană.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
4,76km
Durată
2:15-2:30h
Urcare
465m
Coborâre
227m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din oraşul Băile Tuşnad de lângă Izvoarele de apă minerală Apor şi Mikes. Pe o potecă foarte abruptă, şerpuitoare traseul ajunge în apropierea Vf. Ciomatul Mare de unde coboară treptat până la Cabana Lacul Sfânta Ana.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

oraş Băile Tuşnad - sub Vf. Ciomatul Mic - Cabana Lacul Sfânta Ana

Descriere

Traseul 25 CR face legătura între oraşul Băile Tuşnad și Cabana Lacul Sfânta Ana (în apropiere de Tinovul Mohoș). Un traseu destul de dificil, cu peste 700 m diferențe de nivel, în cca. 2.5 - 3 h de drumeție. Ia...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

oraş Băile Tuşnad - sub Vf. Ciomatul Mic - Cabana Lacul Sfânta Ana în Harghita, Harghitei este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Adrian Cioba

Superb 

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Florinu73

Un traseu frumos ,prin pădure în mare parte, foarte bine marcat,și nu foarte dificil
.Din păcate nu prea este circulat și este foarte posibil să te întâlnești cu Moș Martin,eu am patit-o, dar nu s- a întâmplat nimic, fiecare ne-am văzut de drumul lui

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Ana I

Dificultatea traseului este diferită, în funcție de vârstă, kg și antrenament. În urmă cu 7 ani și vreo 10-15 kg mai puțin, mi s-a părut un traseu ușor spre mediu. De data aceasta, mi s-a părut mediu spre greu și am avut dureri de picioare 2 zile după plimbare. Pentru soț (sportiv) și pentru copil (8 ani, antrenat la drumeții lungi și frecvente) a fost un traseu relativ ușor. Toți 3 avem aceeași părere, că este un traseu foarte frumos și vom repeta. Cu ursul nu ne-am întâlnit, însă sigur ne-a ocolit din cauza zgomotului și fluierului copilului.

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră