Touristik Label - 1605MB22: Drăgoiasa - Mănăstirea Neagra Şarului - Şaru Dornei

Traversare Munţii Călimani între Drăgoiasa - Şaru Dornei, peste Muntele Bucinişul
Traseul 22 propune un tur cicloturistic în forță, traversând latura nord-estică a Călimanilor, aproape de limita vechiului crater. Dinspre Depresiunea Drăgoiasa urcăm până pe Muntele Bucinişul, cu o tradiție pastorală veche, apoi poposim la poale de Piciorul Ţiganului, cu vederi spre Depresiunea Șarului și culmile Călimanului. Coborârea se face pe un drum forestier peste Obcina Tăieturii, spre Mănăstirea Neagra Şarului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
20,10km
Urcare
641m
Coborâre
783m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul este o traversare a laturii nord-estice a Masivului Călimani, atingănd aproape limita vechiului crater. Intrarea în traseu este iniţial pe Pârâul Tomnatec, după care pe un afluent al acestuia Frumuşica - Buciniş. Drumul urcă aproximativ 10 km până sub Muntele Bucinişul, zonă subalpină, în...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Drăgoiasa - Muntele Bucinişul - Obcina Tăieturii - Mănăstirea Neagra Şarului - Şaru Dornei

Descriere

Traseul 22 urmărește un drum de pământ care traversează culmea Muntelui Bucinişul, înțesat de stâne și văcării, pe latura nord-estică a Călimanilor. Un itinerar solicitant cu peste 1000 m diferențe de nivel, pe cca. 20 km. Altitudine maximă se înregistrează sub Piciorul Ţiganului (1621 m).

...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Drăgoiasa - Mănăstirea Neagra Şarului - Şaru Dornei în Suceava, Harghita, Bucovina Ciclist este un traseu de Ciclism mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră