Touristik Label - 421MN09: sat Cârţa - Poiana Madicea - intersecţie traseul BA (creasta principală)

Legătura sat Cârța - tinovul Lacul Dracului (pe sub Vf. Alunului)
Traseul 9 Cruce Albastră este traseul de legătură dintre satul Cârţa (Valea Oltului) și Rezervația Lacul Dracului, un frumos tinov cu plante relicte înconjurat de pădure. Urmăm drumul spre Băile Madicea, apoi Valea pârâului Lok până la creasta principală.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
13,38km
Durată
4:30-4:45h
Urcare
795m
Coborâre
83m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din satul Cârţa de lângă Biserca Sf. Maria Mare pe un drum cu pietriş. Trece pe lângă Vf. Carierei după care ajunge la Băile Madicea. Aici putem vedea fostul ştrand şi putem alimenta de la Izvorul de apă minerală Madicea. Urcând în continuare pe drumul cu pietriş trecem pe lângă...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

sat Cârţa - Băile Mădicea - Poiana Madicea - Izvorul de apă minerală Loc (Lok) - intersecţie traseul BA (creasta principală)

Descriere

Traseul 9 CA face legătura între satul Cârţa - Rezervația Lacul Dracului, un fost crater vulcanic unde s-a format în timp un minunat tinov. Un traseu relativ ușor, dar lung, cu aprox 900 m diferențe de nivel, în...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Marcaje foarte rare şi vechi. Peste Izvorul de apă minerală Lok marcajele lipsesc în totalitate.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Cârţa - Poiana Madicea - intersecţie traseul BA (creasta principală) în Harghita, Harghita este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră