Touristik Label - 620MN15: Tarniţa Arşiţei – Vârful Mogoşa

Legătura Tarniţa Arşiţei – Vârful Mogoşa
Traseul 15 Cruce Roșie vine în completarea variantei BG dinspre Cavnic, facilitând accesul de la poalele Vf. Mogoșa (șaua Tarniţa Arşiței) pe platoul vârfului, loc panoramic cu vederi largi spre munţii Rodnei, Ţibleş, Munții Lăpuşului, platoul Ignişului ș.a.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,31km
Durată
1:00-1:15h
Urcare
254m
Coborâre
2m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Ajunşi în Tarniţa Arşiţei, cel mai probabil în urma urcuşului pe banda galbenă (Summer Time – Drumul Cătanelor), continuăm drumeţia spre Vârful Mogoşa. Stâlpul indicator din şa indică o oră până pe vârf şi de aici putem vedea unul dintre relee care se află pe Mogoşa. Încă aproximativ 200 m marcaj...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Tarniţa Arşiţei – Vârful Mogoşa

Descriere

 

Traseul 15 CG este legătura între șaua Tarniţa Arşiței și platoul Vf. Mogoșa, cel mai înalt din apropierea orașului Cavnic. Un traseu scurt, dar destul de solicitant, cu aprox. 250...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Tarniţa Arşiţei – Vârful Mogoşa în Maramureş, Gutâi este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului cristian-stefan

Drumul este solicitant, in urcare continua (mai intati pe langa liziera de copaci, de la iesirea de pe traseul dunga-galbena, apoi prin padure pana la iesirea in platoul de la releul Vf.Mogosa).

Inceputul traseului: Daca veniti dinspre traseul dunga-galbena, pastrati urcarea de aproape pe langa lizera copacilor, urmand marcajele de pe pietre (in paralel o vreme, apoi doar pe cel cruce-rosie). Marcajele sunt destul de rare, trebuie atentie pentru a identifica intrarea in padure.

Pe drum: Prin padure, vegetatia este foarte deasa, si schimbarile de directie bruste sunt destul de dese. Atentie la reperele pentru o eventuala intoarcere (semnele sunt din ~50 in 50 de metrii, lasati marcaje cu ramuri rupte sau intoarceti-va cat este lumina suficienta). 

Finalul traseului: La iesire din padure se observa de aproape varful releului, apoi si constructiile adiacente. Vegetatia este deasa si cararea nu mai este defintia bine pana pe partea cealalta a platoului (luati ca punct de reper un stalp alb-negru dinspre cladiri, care indica traseului cruce-rosire pentru intoarcere).

Continuarea traseului: Pentru a cobori pe acelasi drum, orientati-va dupa sageata de pe stalpul alb-negru pentru a intra din nou in padure. Pentru a merge spre Cota-1000 (Complex Suior), traverasati platoul printre cladirile releului, orientati-va dupa telescaunul de serviciu al releului si coborati spre partia de schi. Din acest loc se poate vedea Baia Mare si turnul de abur din oras (inspre nord-vest) dar si complexul Suior de la Cota 1000 si Lacul Bodi (la baza partiei): Urmati coborarea pe poteca, spre partie, apoi direct partia de schi. Exista si un traseu de mountain-bike care intra prin padure, urmeaza de aproape partia si iese fix la Complexul Suior (marcat cu puncte portocalii si galbene).

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră