Touristik Label - 1603MB20: Teșila - Culmea Munţilor Baiului - Teșila

Circuit Teșila - Culmea Munţilor Baiului - Culmea Petru-Orjogoaia
Traseul 20 propune un circuit cicloturistic în forță, traversând culmea Munţilor Baiului dinspre Valea Doftana (localitatea Teșila). Pentru început, urcăm înălțimile sudice din zona Secăria, apoi ne îndreptăm spre drumul principal de culme, care urcă zdravăn de la Vf. Zănoaga (1090 m) până sub Vf. Baiul Mare. Coborârea o facem pe Culmea Petru-Orjogoaia. Priveliști impresionante spre abruptul răsăritean al Bucegilor, munții Baiului și Neamţului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
50,51km
Urcare
1922m
Coborâre
1922m
Vârf
1813m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseu dificil, cu diferenţă mare de nivel, ce ajunge în culmea Munţilor Baiului dinspre sud, pornind din localitatea Teșila. De aici, urmăm drumul asfaltat ce ocolește satul Secăria, drum ce îl părăsim curând pentru a ne înscrie pe drumul forestier de culme al Baiului. Din acest sens urcușul e d...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Teșila - Secăria - Culmea Munţilor Baiului - Culmea Petru-Orjogoaia - Trăisteni - Teșila

Descriere

 

Traseul 20 face un circuit între Valea Doftanei și culmea Munţilor Baiului, coborând pe Culmea Petru-Orjogoaia. Un parcurs solicitant, cu peste 2000 m diferențe de nivel, pe cca. 50...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Teșila - Culmea Munţilor Baiului - Teșila în Prahova, Braşov Ciclist este un traseu de Ciclism dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Corneliusss

N-as recomanda parcurgerea in sens invers cu pornire din Azuga si intoarcere in Azuga pe traseu marcat cruce rosie. Urcarea prin padure pe traseu cruce rosie se face doar push bike datorita pantelor abrupte si terenului denivelat. Ar fi mai potrivit ca dupa coborarea de pe creasta Baiului sa se iasa la Secaria spre DN1 pentru intoarcere la Azuga.

Daca urmati traseul propus aici sa va asteptati la un drum cu multe pietre pe urcarea spre creasta. In zona Secaria va trebui sa mergeti pe un drum intre terenuri ingradite care are poarta la intrare si iesire peste care puteti sa sariti daca este inchisa si legata. Coborarea pe traseul marcat cruce rosie e pentru cei profesionisti.

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră