Touristik Label - 1210MN02: Lunca Arieșului - Poiana Șipote - Peștera Huda lui Papară

Legătura Lunca Arieșului - Huda lui Papară, pe la Cascada Șipote
Traseul 2 Triunghi Roșu este traseul de legătură între satul Lunca Arieșului și Peștera Huda lui Papară, una plină de superlative. Avem ocazia să admirăm abruptul Bedeleului, să vizităm frumoasa Cascada Șipote care cade fotogenic peste un prag de travertin îmbrăcat în mușchi și să descoperim tainele bazinului de apă ce colectează trei pâraie (Seaca, Ponor și V. Poieni) în arealul Vânătările Ponorului - Huda lui Papară.
4.5

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
9,40km
Durată
3:00-5:00h
Urcare
790m
Coborâre
610m
Vârf
774m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pleacă de la DN75 împreună cu traseul 6 (CG), pe care-l părăsește după doar 300 m. Străbatem localitatea Lunca Arieșului și urcăm dealul Podurile prin fâneţe și livezi. Intrăm într-un drum pe care-l vom urmări de acum încolo, străbătând pășuni cu copaci izolaţi sau tufișuri și un pâlc de...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Lunca Arieșului - Poiana Șipote - Peștera Huda lui Papară

Descriere

Traseul 2 TR face legătura între Lunca Arieșului și Peștera Huda lui Papară, pe sub abruptul Bedeleului, printr-o zonă pitorească unde se regăsește și Cascada Șipote. Traseu relativ ușor, cu aprox. 800 m diferen...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Lunca Arieșului - Poiana Șipote - Peștera Huda lui Papară în Alba, Trascău este un traseu de Drumeţie mediu.
0
Average: 4.5 (2 votes)

Comentarii

imaginea utilizatorului turdaturism

imaginea utilizatorului Gisca Horea

Foarte bine marcat

imaginea utilizatorului cpecluj

De la biserica din Valea Ariesului, am parcurs 4 km si a disparut poteca din cauza vegetatiei cauzate de  ploile abundente. Nu am mai gasit nici marcaje, pozitia - aprox. dupa a doua adapatoare pentru vaci. 

imaginea utilizatorului Anca Maria Nicoara

Nu recomand. Am găsit doar primele două marcaje...apoi...nimic. Ne-am întors și am urcat spre Cascada Șipote -Platoul Bedeleu-Peștera Poarta Zmeilor pornind din Sălciua. Pe aici traseul era foarte bine marcat. 

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Csaba1960

Am parcurs traseul aztazi de la Lunca Ariesului pana la cascada Șipote dus-intors. Marcajele sunt suficiente si vizibile.
La un moment dat drumul este blocat de o poarta a unui localnic, dar se poate "decoda"  franghia si se trece mai departe.

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Kisó

Marcajele se răresc după ieșirea din Lunca Arieșului, la un moment dat drumul cel mai circulat deviază la stânga, dar traseul o ia spre dreapta într-un punct nu prea evident. Mai e o porțiune înainte de Șipote unde marcajul e foarte rar și vegetația deasă, la fel după ce se desparte TR de BG, dar acolo deja se vede mănăstirea. 

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Raluca Diana

Am făcut traseul ieri, din păcate în unele zone marcajele sunt foarte rare și ascunse fapt pentru care am deviat de la traseu de 3 ori, un alt dezavantaj este și că există mulți copaci de dimensiuni mari căzuți pe traseu ceea ce face parcursul destul de greu pentru cei cu mai puțină experiență. Peisajele și punctele principale ale traseului sunt cu adevărat de poveste.
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră