Touristik Label - 711MN12: Cheile Ocolișelului - La Cetate - Cheile Ocolișelului

Circuitul Cetății din Cheile Ocolișelului
Traseul 12 Punct Albastru este traseul în circuit care înconjoară “Cetatea”, un pinten semeț care străjuiește Cheile Ocolișelului în partea de est. Se recomandă urcarea prin partea vestică a Cetăţi (dinspre vale), unde marcajele sunt mai vizibile. Coborârea are un segment de pantă abruptă care poate fi periculos dacă stânca este umedă.
4

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,34km
Durată
~1:30h
Urcare
190m
Coborâre
190m
Vârf
722m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Este traseul în circuit care ne permite să înconjurăm Cetatea, formaţiunea calcaroasă care străjuiește Cheile Ocolișelului în partea de est. Se recomandă parcurgerea sa cu urcare pe partea vestică a Cetăţii, deoarece marcajele sunt mai vizibile și ușor de urmărit. Pornim în traseu din faţa panoul...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Cheile Ocolișelului - La Cetate - Cheile Ocolișelului

Descriere

 

Traseul 12 PA este traseul de vizitare a formaţiunii calcaroase care străjuiește Cheile Ocolișelului, denumită sugestiv “Cetatea”. Este un traseu de dificultate medie, cu aprox. 200...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Marcajele PA sunt mai vizibile dacă se alege parcurgerea traseului cu urcare prin partea nordică a formaţiunii stâncoase La Cetate și coborârea prin partea sudică. Traseul este accesibil iarna în funcţie de cantitatea și calitatea zăpezii doar turiștilor cu experienţă, bine echipaţi. Traseul implică trecerea prin apă sau peste poduri de gheaţă.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cheile Ocolișelului - La Cetate - Cheile Ocolișelului în Cluj, Gilău - Muntele Mare este un traseu de Drumeţie mediu.
0
Average: 4 (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului Andrei Biro

Este foarte greu de găsit intrarea în traseu. Pare a fi marcat pentru a fi parcurs în sensul acelor de ceasornic. În acest caz, trebuie trecut râul de două ori. Noi l-am parcurs în sens invers acelor de ceasornic. În aces caz, intrarea trebuie căutată prin tufișuri, în dreapta locului de popas. Traseul este năpădit de vegetație, marcajele sunt greu de urmărit. Aplicația se dovedește foarte utilă în aceste situații. Marcajele nu sunt întodeauna pe cărare (fapt care se observă și în aplicație). Drumul este dificil, peste mai multe grohotișuri. Cetatea este însă un loc fantastic, pentru a fi acolo merită efortul.

imaginea utilizatorului muntii nostri

Ne bucurăm foarte mult că ați înțeles utilitatea aplicației și sperăm că o veți recomanda și explica și prietenilor din grupul dvs. de iubitori de munte.

Din păcate noua abordare nu a fost înțeleasă de mulți. Cărări ușoare!

imaginea utilizatorului Ivan.A

5/8/23 circuitul este foarte prost marcat, mai deloc si tocmai de aceasta nu am reusit sa il facem cap-coada. am pornit in partea stanga, am traversat paraul, apoi am ajuns la intersectia dintre drumul nostru cu bulina albastra si cel cu dunga albastra. pt a intelege unde suntem si incotro sa mergem, ne-am ajutat de harta aplicatiei. am continuat pe drum pana la urmatoarea rascruce de drumuri, unde nici macar google maps nu ne-a ajutat sa ne orientam. dupa aproximativ o ora de incercat in toate directile. am renuntat si ne.am intors pe acelasi drum.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Folosind aplicatia Muntii Nostri in care aveti descarcate hartile offline, aveti posibilitatea de a va orienta chiar si atunci cand poteca nu este marcata corespunzator. Cateva indicatii despre cum se poate folosi aplicatia pentru orientare: https://www.youtube.com/shorts/LPBmR-4wuCY

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră