Touristik Label - 1201MN43: Cabana Bolboci - Plaiul Mircea - Muntele Deleanu

Legătura Cabana Bolboci - Crucea lui Nae Popescu.
Traseul 43 Triunghi Roșu leagă Cabana Bolboci de baza Muntelui Deleanu pe culmile domoale ale Plaiului Mircia, spre crucea lui Nicolae (Nae) Popescu, autorul unor ghiduri turistice din Colecția veche Munții Noștri. Belvederi fermecătoare spre Munții Leaota, Iezer-Păpușa, Piatra Craiului și Bucegii.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
4,50km
Durată
1:30-2:00h
Urcare
390m
Coborâre
0m
Vârf
1825m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana Bolboci urcăm pe malul drept al Lacului Bolboci (stânga în sens de urcat) până în prima serpentină strânsă. Mergem în amonte pe cursul râului circa un kilometru, facem dreapta pe un drum forestier care ne urcă în partea inferioară a Culmii Plaiului Mircea. Urmăm linia culmii pentru 1...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Cabana Bolboci - Valea Bolboci - Plaiul Mircea - Muntele Deleanu

Descriere

Traseul 43 TR face legătura între Cabana Bolboci și baza Muntelui Deleanu, de unde se poate continua spre Refugiul Strunga, pe sub Vf. Tătaru. Un traseu destul de solicitant, cu aprox. 400 m diferențe de nivel, în cca 2 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune probleme, durata fiind m...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Bolboci - Plaiul Mircea - Muntele Deleanu în Dâmboviţa, Bucegi - Leaota este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului AncaUrzica

Traseul e superb, marcajul e vopsit proaspat si destul de des. Chiar la iesirea din padure spre platou este o stana cu multi dulai uriasi, oamenii de acolo sunt foarte atenti sa ii cheme cand trec drumeti, doar ca nu prea e vizibilitate cum e la marginea padurii. Proprietarul o sa isi lase numarul de telefon la vedere pe traseu, ca sa poata fi sunat de cei care se apropie. Sunt ursi in zona, am vazut si noi unul de la departare.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului toniri4

Un traseu foarte bun pt. incepatori. peisaj f frumos. Plimbare foarte placuta. Noi am fost in octombrie si nu au fost ciini. Am auzit doar cintecul pasarilor si adierea usoara a vintului. Soarele blind al toamnei ne-a relaxat pe creasta.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Ne bucurăm că ați avut o experineță plăcută și ne bucurăm că am fost de ajutor în a descoperi acest traseu. Cărări ușoare!

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului ciprianb80

Am făcut ieri traseul în sens invers, de la Cabana Bolboci spre stâna Lucacila, vf Lucacila, Vf Deleanul, crucea lui Nae Popescu și apoi de-a lungul pârâului Bolboci la lac și apoi la Cabana. Zăpadă cu adâncimi variabile, de la 10cm la aproape 1m, - 8 C, a nins frumos fără vânt. Pustiu, liniște, doar niște dulăi mari și simpatici care au mers cu noi 14 km tot traseul.
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră