Munții Buila-Vânturarița: Șaua Ștevioara, Vf. Buila și Curmătura Builei

0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
13,64km
Durată
4:15-5:15h
Urcare
1010m
Coborâre
1000m

Tabs

Indicaţii de orientare

Marcaj: Punct albastru până în Șaua Ștevioara; bandă roșie până în Curmătura Builei; cruce albastră până aproape de Schitul Pătrunsa, continuare pe punct galben spre schit; cruce roșie până la Schitul Pahomie / Distanță (dus-întors): 20 km /...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Munții Buila-Vânturarița – Traseu circuit de o ziSchitul Pahomie – Șaua Ștevioara – Vf. Buila – Curmătura Builei – Schitul Pătrunsa – Schitul Pahomie

Descriere
  • Schitul Pahomie – Șaua Ștevioara: marcaj punct albastru, 3 ore și 30 de minute
  • Șaua Ștevioara – Vf. Buila – Curmătura Builei: marcaj bandă roșie, 1 oră și 15 minute
  • Ocol până pe Vf. Vânturarița: 45 de minute urcare, 20 de minute coborâre...
Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Accesul până la Schitul Pahomie se poate face cu mașina, mergând pe DJ654 din satul Valea Cheii. 10 kilometri din acest drum sunt neasfaltați, însă pot fi parcurși cu orice mașină, cu puțin mai multă atenție pe anumite porțiuni. Verifică prognoza meteo din periaoda în care vrei să mergi, dacă a plouat zdravăn sau a nins înainte, posibil să fie necesară o mașină 4×4 pentru aceleași porțiuni mai dificile. Altfel, în condiții obișnuite, nu ai de ce să îți faci griji. Mașina o poți parca lângă Schitul Pahomie, iar de acolo începi traseul pe jos.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Munții Buila-Vânturarița: Șaua Ștevioara, Vf. Buila și Curmătura Builei în Vâlcea, Căpăţânii este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Dumitru Troanca

Cred că este binevenită o precizare pentru cei care descarcă trackul gpx și vor să-l urmeze cu ajutorul unei aplicații: din Curmătura Builei, dacă încerci să ții trackul, vei constata că nu poți, pentru că urcă exact pe o creastă ce duce de la curmătură către Vf. Albu secundar.

Din Curmătura Builei pornesc punctul galben și crucea albastră care merg inițial împreună spre Schitul Pătrunsa, apoi se despart undeva mai jos de curmătură, lângă unul din izvoarele menționate. Din păcate în acel loc nu este stâlp indicator, trebuie să intuiești locul cu pricina, dar e destul de ușor având în vedere că, așa cum privești spre vale, vezi cele două poteci pe cei doi versanți ai văii: pe stânga PG, iar pe dreapta CA. Am parcurs în coborâre poteca marcată cu PG, marcajul este destul de slab și de rar, dar cu atenție îl poți descoperi și urma.
Încă o precizare: dacă ești în criză de timp la coborârea către schitul Pătrunsa, de sub Vf. Albu (1658 m), din Căldarea Albului (e ușor de recunoscut datorită formei de căldare și faptului că e plină de stânci și pietre albe) pleacă o potecă nemarcată peste Vf. Albu secundar, care duce exact la întrarea traseului PG în pădure. NU recomand această potecă decât în cazul în care aveți o aplicație (bazată pe GPS) pe care să puteți urmării dacă țineți poteca și doar dacă vremea și vizibilitatea sunt bune!

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră