Touristik Label - 1603MB37: Ocolul Pietrei Craiului

Ocolul Pietrei Craiului, dinspre Zărnești spre Podu Dâmboviţei
Traseul 37 propune un ocol larg al Pietrei Craiului, destinat celor foarte bine pregătiţi. Primul sector urmează drumul pietruit spre Cabana Plaiul Foii, apoi Bârsa Groșeţului spre Cantonul Rudăriţa, de unde traversăm culmea estică a Făgărașului, aproape de Curmătura Lerescului. Dincolo de barajul Pecineagu urmăm Valea Dâmboviței, spre Podu Dâmboviţei, trecând prin Cheile Petrimanului și Cheile Mici ale Dâmboviței. Mai departe, urcăm prin Cheile Dâmbovicioarei spre Ciocanu și Șirnea, apoi traversăm culmile satelor de munte Peștera și Măgura, cu priveliști deosebite spre Bucegi și Piatra Craiului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
79,68km
Urcare
2828m
Coborâre
2828m
Vârf
1480m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare
Traseu lung, dificil și complex, destinat doar celor foarte bine pregătiţi. Plecăm din Zărnești pe Valea Bârsa Mare și ţinem drumul pietruit spre Cabana Plaiul Foii. Când ajungem la cabană, continuăm mai departe pe Bârsa Groșeţului spre Cantonul Silvic Rudăriţa. Ajunși aici părăsim valea principală...Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape
Zărnești - Cabana Plaiul Foii - Acumularea Pecinagu - Podu Dâmboviţei - Măgura - Zărnești
Descriere

 

Traseul 37 este un circuit în forță, traversând frumoase sectoare de chei și satele de munte dintre Piatra Craiului și Bucegi (Ciocanu, Șirnea, Peștera, Măgura). Un parcurs cu peste...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Ocolul Pietrei Craiului în Braşov, Argeş, Braşov Ciclist este un traseu de Ciclism dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Sterpu Mihai

Varianta propusă presupune foarte mult push, atât urcarea în șaua lerescu cât și coborârea către lacul Pecineagu fiind aproape neciclabile. o variantă aproape integral ciclabila merge pe la stâna de sub Tamaș unde cel puțin cu o bicicletă electrică se poate ajunge din ambele direcții, atât dinspre Plaiul foii cât și dinspre Valea Dâmboviței.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Bună ziua!

Acest aspect este prezentat și în indicațiile de orientare:

Traseu lung, dificil și complex, destinat doar celor foarte bine pregătiţi.

Când ajungem la cabană, continuăm mai departe pe Bârsa Groșeţului spre Cantonul Silvic Rudăriţa. Ajunși aici părăsim valea principală și după 2 km pe Valea Lerescu ne dăm jos din șa deoarece urmează o porţiune de 750 m lungime și 250 m diferenţă de nivel în care va trebui să împingem sau să cărăm bicicleta pe poteca turistică marcată cu bandă roșie ce iese lângă Curmătura Lerescu. Nici la coborâre spre Acumularea Pecineagu lucrurile nu vor sta mult mai roz, drumul de TAF punându-ne la grea încercarea abilitatea de a rămâne în șa.

Toate traseele de tip ciclism sunt preentate cu titlu de recomandare, întrucât situația drumurilor și potecilor se poate schimba de la an la an.

Traseele propuse pe harta MB05 Brașov Ciclist au fost înregistrate între anii 2014-2016.

Mulțumim pentru informațiile actualizate.

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului grafoart

urcarea spre Curmatura Lerescu este foarte foarte dificilă. Umed pe jos, traseul ar fi greu și fără o bicicletă de cărat peste copaci căzuți. Voi cerceta o variantă mai lungă de ocolire a urcușului apoi revin. în rest, traseul este foartea frumos.
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră