Touristik Label - 1201MN70: Cabana Leaota - Vărful Leaota

Legătura fosta Cabana Leaota – Vărful Leaota
Traseul 70 Triunghi Roșu este traseul de creastă direct între fosta Cabană Leaota și Vf. Leaota. Urcăm pe sub vârfurile Românescu, Frumuşelul, Vaca, Rătuneiul, Tâncava, cu priveliști frumoase spre picioarele acestora și spre Culmile NV (Cioara - Râiosu, Vâja) De pe vârf vedem și sectorul NE (Muntele Secările, Jugureanu, Mitarca etc.).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
9,96km
Durată
3:15-3:30h
Urcare
951m
Coborâre
160m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Urmăm drumul prin pădure până la stână (circa 15 minute) și apoi mai departe până sub Vârful Românescu. Continuăm pe drumul de creastă pe sub vârfurile Frumușelul și Vaca până în Curmătura Tâncavei și apoi până sub vârful Leaota (2133m) și urcăm direct pe acesta.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Cabana Leaota - Vărful Leaota

Descriere

 

Traseul 70 TR face legătura între fosta Cabană Leaota și Vf. Leaota. Un traseu solicitant, cu peste 900 m diferențe de nivel, în cca 4 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune p...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Marcaje rare în golul alpin

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Leaota - Vărful Leaota în Argeş, Dâmboviţa, Bucegi - Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului menobest

Iarna este un traseu destul de greu întrucât stratul de zăpadă este necălcat și destul de gros, iar lângă cei 9.96 km --menționați aici --- trebuie adaugați și alți 5 -7 km, adică distanța de la locul de parcare până la cabana Leaota. Deci dus și întors ..aprox 30 km. Întoarcerea se va face la lumina frontalelor, deci nu le uitați. Porțiunea asta de 5-7 km este foarte noroioasă datorită acțiunilor de curățare a pădurii căzute ceva timp în urmă. Pe drum spre vârf noroiul se curăță, dar la întors veți fi cu tălpi de noroi. Drumul forestier este distrus în totalitate. Un sfat: dacă aveți pasageri în mașină, nu uitați să luați și un sul de saci de gunoi mai groși sau pungi de plastic groase ca să le dați să își învelească picioarele. Ori le spuneți să aibă încălțăminte de schimb. Oricum luați-vă saci de gunoi. În rest, drumul de la Fieni spre munte este nou asfaltat până în apropiere de hanul Leaota. Pentru întoarcere, iarna, stâna de piatră e un mare avantaj pentru haltă și regrupare.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Beatrice

traseu finalizat 7 mai 2023 , stâna nu era sus încă. peisaje superbe.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului dona.cristina

Traseu finalizat 24.06.2023 - grup: 2 persoane.

O feerie de culoare! Rhododendron in plina floare! De la manastire pana la Vf. Leaota-5 ore; inapoi cam 3.30 ore. Total cam 30-32 km.

 Cainii nu erau la stana la ducere (era unul pe acasa, dar si un cioban), dar la intoarcere am intalnit o turma pe traseu, cu 4-5  caini vocali; i-a mai strunit ciobanul; o alta turma era deja la stana, cu alti 4-5 caini si mai vocali; era si un cioban, dar a intervenit mai greu. Am trecut, dar cu ceva emotii.

Multe masini de teren, chiar si pe varf. Unii culegeau flori de rhododendron. 

 

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră