Touristik Label - 6 Circuit Sălciua de Jos - Poarta Zmeilor

3

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
14,78km
Durată
4:15-7:00h
Urcare
850m
Coborâre
850m

Tabs

Indicaţii de orientare
Se urmareste marcajul : - cruce rosie pana la balconul belvedere Poarta Zmeilor, dupa care se revine pe traseu - pentru a ajunge la pestera, se iese de pe traseu (sunt indicatii) , si apoi se continua pe cruce rosie pana la intersectie cu BR - banda rosie ( traseu comun cu banda albastra) pana...Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Salciua de Jos ( Poteca tematica "Pietrele vorbitoare") - Poarta Zmeilor Balcon - Poarta Zmeilor Pestera - Platou Bedeleu - La Ragoaze - Salciua de Jos 

Descriere
Observații

Marcajul cruce rosie se poate urmari relativ usor. Se poate vizita si Cascada Șipote cu o mica abatere de la acest traseu.
Cand se ajunge in platoul Bedeleu, marcajul este aproape inexistent. 

Marcajul banda galbena este greu de urmarit pe sectiunea comuna cu triunghi rosu. Ultima portiune de BG se face pe un drum forestier. 

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Circuit Sălciua de Jos - Poarta Zmeilor în Alba, Trascău este un traseu de Drumeţie mediu.

Etichete

0
Average: 3 (1 vote)

Comentarii

imaginea utilizatorului RaduR

Circuitul in sine este din categoria "to do once in a lifetime", interesant, cu schimbari bruste de relief. Dar, dupa Poarta Zmeilor, putini se avanta, marcajele sunt rare, pe pietrele ascunse in iarba inalta. Unele indicatoare sunt vandalizate asadar porniti pe traseu cu telefonul la capacitate maxima, aplicatia activa si harta incarcata. Credeti-ma, GPS-ul este singurul vostru prieten.

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului MHL

Am făcut acest traseu complet în august 2021. Traseul este unul spectaculos și solicitant în același în același timp.
Nu recomand continuarea traseului după Poarta Zmeilor deoarece marcajele sunt aproape inexistente iar vegetația și-a luat drepturile. Am văzut pentru prima dată lanuri de urzici mai înalte ca mine pe care a trebuit să le străbat mergând în pas lateral.  :))
Pentru amatorii de senzații tari este musai să nu vă lipsească GPS-ul.
Durata (moving time) masurată cu Strava a fost: 5h43m/17km

 

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră