Touristik Label - 607MN29: Cabana Bâlea Cascadă - Curmătura Bâlei (Şaua Doamnei) - Transfăgărăşan

Legătura Bâlea Cascadă - Bâlea Lac, pe Valea Doamnei
Traseul 29 Cruce Roșie face legătură între Cabana Bâlea Cascadă și Bâlea Lac, urmând Valea Doamnei, o vale ce prezintă numeroase urme ale ghețarilor cuaternari, prin două căldări glaciare spectaculoase (Căldărușa cu Iarbă și Căldarea Lacului). Efortul depus ne este răsplătit de perspectiva asupra cascadelor de pe Valea Doamnei, a lacului glaciar Bâlea și a vârfurilor din creasta principală. Periculos iarna.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,20km
Durată
3:30-4:15h
Urcare
1161m
Coborâre
360m

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Cabana Bâlea Cascadă şi drumul Transfăgărăşan, urcăm spre nord, trecem râul şi continuăm pe marginea lui vestică. Schimbăm direcţia şi urcăm pe curbă de nivel spre nord până când ajungem într-o șa. Continuăm în coborâre uşoară pe curbă de nivel până când ajungem pe firul Văii Doamnei. Inter...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Cabana Bâlea Cascadă - Valea Bâlea - Valea Doamnei - Curmătura Bâlei (Şaua Doamnei) - Transfăgărăşan

Descriere

Traseul 29 CR leagă Cabana Bâlea Cascadă de Salvamont Bâlea Lac, traversând creasta Bâlei și urmând Valea Doamnei pe un sector cu cascade și praguri glaciare. Un traseu destul de solicitant, cu peste 1200 m diferențe de nivel, în cca. 3.5 - 4 h de drumeție. Necesită atenție și echipament specific...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Traseu omologat. Accesibil în funcţie de condiţiile de zăpadă, numai cu echipament adecvat pentru ascensiunile de alpinism de iarnă.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Cabana Bâlea Cascadă - Curmătura Bâlei (Şaua Doamnei) - Transfăgărăşan în Sibiu, Făgăraş - Iezer - Păpușa este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră