Touristik Label - 907MN24: Transfăgărăşan - Canionul Valea lui Stan - Transfăgărăşan

Circuitul Canionului de pe Valea lui Stan
Traseul 24 Punct Roșu este traseul de vizitare a Canionului de pe Valea lui Stan, în lumea stâncilor și cascadelor, unul dintre cele mai frumoase trasee de chei din țară. Poteca amenajată cu scări metalice, pasarele metalice și cabluri de sprijin pe pereții stâncoși, urcă prin canion, iese în Poiana Călugărița și la ruinele fostei Cabane Călugărița, apoi ține malul lacului Vidraru înapoi la punctul de start. Periculos iarna.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
9,00km
Durată
5:15-6:30h
Urcare
992m
Coborâre
992m

Tabs

Indicaţii de orientare

Din drumul Transfăgărăşan, trecem de 2 tuneluri şi la capătul nordic al unui pod se află intrarea în Canionul lui Stan. Urcăm pe firul văii până la un prim obstacol, un baraj de protecţie pentru viituri, îl urcăm prin stânga pe o scară de metal amenajată, continuăm pe firul văii, în urcare uşoară...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Transfăgărăşan - Canionul Valea lui Stan - Poiana Călugăriţa - Barajul Vidraru - Transfăgărăşan

Descriere

 

Traseul 24 PR este circuitul Canionului Valea lui Stan, traversând sectorul de chei într-un peisaj sălbatic încununat cu o succesiune de cascade. Necesită atenție sporită și echipam...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Marcaj bun. Accesibil în funcţie de condiţiile de zăpadă, numai cu echipament adecvat pentru ascensiunile de alpinism de iarnă.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Transfăgărăşan - Canionul Valea lui Stan - Transfăgărăşan în Argeş, Făgăraş - Iezer - Păpușa este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului MariusSolomon

Salutare tuturor,am făcut acest traseu în weekend-ul trecut.Am pornit cu încă 2 prieteni din București la ora 6.00 și am ajuns la traseu pe la ora 9.00 cu o scurta oprire la benzinărie.Am parcat pe marginea drumului imediat după curbă.Transeul l-am început pregătiți fiind cu echipament adecvat de munte cât și din punct de vedere al proviziilor,dar și cu bună dispoziție.Ca și nivel de dificultate este un traseu mediu, tehnic,aveți nevoie de ghete, un rucsac comod și mănuși pentru zonele de urcat pe scările metalice și lanțuri.Traseul l-am terminat în 3,5 H, coborând în apropierea barajului. Eu aș zice că este un traseu abordabil doar cu echipament și puțină condiție fizică. Baftă tuturor.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Stelionarul

Doar vara asta l-am facut de 3 ori.Nu ma satur.Este un traseu mediu,ultima data nici macar apa nu am avut la noi(eu si fiul de 13).
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Denis Ionut

salut,este difil sa pot merge cu un caine?
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului ovovidiu ionut

Salutare, am facut traseul astazi 13.07.2023, in premieră. E super traseul, l as face saptamanal. Am lasat masina la intrare pe traseu si am recuperat o la intoarcere.... O problema, la intrare pe traseu e o ursoaică cu 2 pui mici, in apropiere alti 2 ursi tineri..... Pe traseu nu am intalnit ursi dar am vazut urme de căprioară, urs... Foarte spectaculos traseul!
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Florin A

Un traseu extraordinar de frumos și de bine amenajat.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Florin Serban

Un traseu superb.Efortul este destul de susținut pe parcursul traseului până aproape de barajul Vidraru. Am parcurs tot circuitul in 5 ore cu pauze.
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră