Touristik Label - 1105MN34: Braşov (centru) - Vf. Tâmpa - Valea Cetăţii

Legătura Brașov - Vf. Tâmpa, pe Treptele lui Gabony
Traseul 34 Triunghi Galben vizitează cetatea orașului vechi Brassovia și Vf. Tâmpa, pe Drumul Treptelor (cunoscut şi sub numele de Drumul Scărilor sau Treptele lui Gabony). Traseul este unul lesne de parcurs (exceptând iernile grele) și oferă câteva puncte de belvedere încântătoare asupra orașului, spre Piatra Mare, Postăvaru ori Ciucaș.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
4,70km
Durată
2:00-2:45h
Urcare
430m
Coborâre
310m

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Bastionul Postăvarilor, urcăm până la aleea principală a parcului şi cotim la stânga. Urmăm serpentinele şi curba de nivel până la urcarea spre Tâmpa. Cotim la dreapta pe lângă banca lui Oskar Alesius şi urcăm pe treptele lui Gabony până la o platformă cu masă de lemn şi belvedere asupra Br...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Braşov (centru) - Treptele lui Gabony - Vf. Tâmpa - Şaua Tâmpa - Valea Cetăţii

Descriere

Traseul 34 TG face legătura între Bastionul Postăvarilor (Brașov) și Vf. Tâmpa, pe Treptele lui Gabony, cu priveliști asupra orașului.  Un traseu relativ ușor, cu aprox. 400 m diferențe de nivel, în cca. 2...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Braşov (centru) - Vf. Tâmpa - Valea Cetăţii în Braşov, Postăvaru, Piatra Mare, Baiului este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Alexandreanu

Mediu spre complicat. Trepte lui Gabone sunt solicitabte, lunecoase, nu p/u oricine. Aveți grijă să purtați ghete cu aderență bună.

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Anuk

Urcuș pe trepte pieptiș și susținut ,un traseu cam lung și solicitant.Pe ploaie este periculos,aluneca foarte tare . Dar merita făcut ,un traseu de 1zi ,are priveliști minunate ,poți urca încet și cu multe pauze.Cea mai simpla coborâre : pe traseul serpentinelor .

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Anuk

solicitant și alunecos pe ploaie periculos

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră