Touristik Label - 718MN08: sat Şerbăneşti (C.L.I.T.) - intersecţie cu traseul 8 TA

Legătura sat Şerbăneşti - Cabana Cozia
Traseul 8 Punct Albastru este noul traseu de legătură dintre satul Şerbăneşti și Plaiul Călimanu, aflat în poteca turistică TA Jiblea Veche (Călimăneşti) - Cabana Cozia. Este un itinerar frumos pe drumuri înierbate, printre ferigi și prin pădurea de foioase.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
uşor
Distanţă
3,40km
Durată
3:30-4:00h
Urcare
432m
Coborâre
7m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul marcat cu PA e un traseu marcat relativ de curând şi reprezintă un traseu de legătură cu TA care porneşte din Jiblea Veche şi urcă pe Dealul Jardei. Localizat în extremitatea sud-estică a masivului, traseul porneşte de la centrul de informare locală din satul Şerbăneşti (comuna Sălătrucel...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

sat Şerbăneşti (C.L.I.T.) - intersecţie cu traseul 8 TA

Descriere

Traseul 8 PA face legătura între satul Şerbăneşti și Plaiul Călimanu, facilitând accesul spre Cabana Cozia. Este un traseu ușor, cu aprox 400 m diferențe de nivel, în cca.1 - 1.5 h de drumeție. Iarna, zăpezile m...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Traseul este accesibil iarna în funcţie de cantitatea și calitatea zăpezii doar turiștilor cu experienţă, bine echipaţi. Pe parcursul iernii, se urmează pe cât posibil creasta matematică.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

sat Şerbăneşti (C.L.I.T.) - intersecţie cu traseul 8 TA in Vâlcea, Cozia is an uşor Drumeţie trail.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Elisa123

Fara GPS acest traseu este foarte greu de gasit de la intrare pe izlaz. Cu GPS (garmin are traseu pe harta), am reusit sa gasim cata un semn, doar in apropierea traseului TA apar mai desi. Oricine vrea sa ajunga pe TA are si varianta de a intra din Serbanesti direct (legatura apare si pe Google Maps), Ocoleste putin, dar este un drum clar vizibil.

Comentariul dumneavoastră