Touristik Label - 326MN41: Poiana Cozanei – Bisericuţa lui Iosif – Crucea Spătarului

Poiana Cozanei – Bisericuţa lui Iosif – Crucea Spătarului
Traseul 41 Bandă Roșie este traseul de acces la Bisericuţa lui Iosif și Crucea Spătarului, trecând pe la Agatonul Nou și Agatonul Vechi. Pornim din Poiana Cozanei, din apropiere de Chilia lui Dionisie Torcătorul. Marcajele turistice sunt rare și haotice.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
1,70km
Durată
0:45-1:00h
Urcare
362m
Coborâre
26m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

De la bisericuţa din Poiana Cozanei urcăm la Chilia lui Dionisie. Continuăm pe poteca de pe creasta din spatele chiliei spre N. După 300 m ajungem la o intersecţie, unde din partea stângă urcă marcajul triunghi albastru ce ocoleşte Chilia lui Dionisie prin E. De aici cele două marcaje continuă ur...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Poiana Cozanei – Chilia lui Dionisie – Bisericuţa lui Iosif – Agatonul Nou – Agatonul Vechi – Crucea Spătarului

Descriere

Traseul 41 BR face legătura între Poiana Cozanei și Crucea Spătarului, trecând pe la Bisericuţa lui Iosif, Agatonul Nou și Agatonul Vechi.. Un traseu cu aprox. 350 m diferențe de nivel, cu marcaje rare, care nec...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

În general, marcaje rare şi haotice, inexistente în poiană şi în zonele de defrişări.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Poiana Cozanei – Bisericuţa lui Iosif – Crucea Spătarului în Buzău, Buzăului este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului luminita

L-am parcurs de doua ori. Spectaculos!
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului pv1

Marcajele pot lipsi. Folositi o harta offline a traseului. 

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului pv1

Dupa Crucea Spatarului se poate merge in continuare catre varful Turtudui. Peisajul este spectaculos, cu o panorama superba. Drumul cu masina pana in satul Nucu se imbunatateste( sunt lucrari de latire si pietruire pe la Fisici -pregatiri pentru asfaltare). Asfalt mai sus de Fisici catre Nucu. Din pacate in sat drumul poate fi dificil pentru masinile mai joase sau incarcate(ie van-uri). Se mai lucreaza la poduri dar cu rabdare se ajunge la Nucu, Iar o data ajuns nu mai conteaza provocarile drumului.

De la Agatonul vechi se poate vizita Lacul Mistretilor dar coborarea directa catre Bisericuta lui Iosif este foarte dificila chiar si in conditii optime. Nu se recomanda.

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Bitanu

Foarte frumos traseul. In prima zi de Paste (2024) la intoarcerea de pe traseu am intalnit un grup de maicute si un calugar care efectuau o mica slujba in interiorul bisericutei lui Iosif. Am inteles dr la calugar ca acestia vin cam la doua saptamani tocmai de la un schit aflat la doi kilometri. Momente emotionante. ___________ Unele dintre indicatoare lipsesc. Drumul foarte rau in satul Nucu.
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră