Touristik Label - 925MN19: Pasul Jiu-Cerna - Cheile Cernişoarei - Izbucul Cernei

Pasul Jiu-Cerna - Izbucul Cernei (prin Cheile Cernişoarei)
Traseul 19 Punct Roșu este poteca de legătură între Pasul Jiu-Cerna și Izbucul Cernei, trecând prin zona de calcare de vârstă jurasică de la izvoarele Cernişoarei (cu Cheile Cernişoarei și rezervația Ciucevele Cernei). Izbucul Cernei este considerat cel mai mare izbuc din țară, un adevărat fenomen al naturii, cu un debit impresionant.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
9,60km
Durată
3:45-4:30h
Urcare
240m
Coborâre
920m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte de la Pasul Jiu-Cerna de pe DN 66A, de unde coborâm spre dreapta (în direcţia vest) printr-o poiană de mici dimensiuni, apoi intrăm în pădurea de foioase. La scurt timp ieşim intr-o nouă poiană, unde la jumătatea ei vom întâlni un pâlc de conifere pe stânga şi o potecă spre sud....

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Pasul Jiu-Cerna - Tăul Răţii - Cheile Cernişoarei - Izbucul Cernei

Descriere

Traseul 19 PR face legătura între Pasul Jiu-Cerna și Izbucul Cernei, prin Cheile Cernişoarei. Un traseu în coborâre cu peste 900 m diferențe de nivel, în cca. 4 - 5 h de drumeție. Iarna, zăpezile mari pot pune p...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Marcaj bun, cu excepţia primului km unde marcajul este inexistent, şi a ultimilor 4 km care însoţesc DN 66A şi unde marcajul este rar.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Pasul Jiu-Cerna - Cheile Cernişoarei - Izbucul Cernei în Gorj, Godeanu - Ţarcu - Muntele Mic este un traseu de Drumeţie mediu.

Etichete

0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră