Touristik Label - 724MN08: În jurul comunei Niculiţel

Traseul tematic Niculițel
Traseul 8 Punct Albastru este traseul tematic Niculițel, un circuit care vizitează dealurile dimprejurul localității (Dl. Mare, Dealul Țugulea etc) pe Cărarea Țiganilor, cu priveliști largi spre rezervația Delta Dunării și Mănăstirea Saon. Traversăm habitate cu stejar pufos, pajiști stepizate și stâncării cu specii endemice specifice Dobrogei.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
8,68km
Durată
~3:15h
Urcare
369m
Coborâre
369m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul tematic porneşte din centrul comunei Niculiţel, din dreptul primăriei şi merge pe drumul judeţean spre Valea Teilor, trece de Biserica Sf. Cuvioasă Parascheva, întâlneşte în drum două izvoare, trece şi de Biserica Sf. Atanasie şi continuă spre ieşirea din comună. După 300 de metri de la i...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

În jurul comunei Niculiţel

Descriere

Traseul 8 PA este circuitul tematic Niculițel, făcând înconjurul localității pe dealurile limitrofe.  Este un traseu relativ ușor, cu aprox. 400 m diferențe de nivel, în cca. 3 h.

...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

În jurul comunei Niculiţel în Tulcea, Măcin este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului marius.ds

Am realizat acest traseu in Septembrie 2023. Sfatuiesc pe cei care il fac in premiera (cum a fost si cazul nostru) sa il parcurga in sens invers celui descris pe muntii nostri, dat fiind ca potecile de intrare in traseu nu mai sunt vizibile, au marcaje rare si destul de greu de gasit. (Noi mai incercasem cu un an in urma sa-l facem in sensul descris, dar la putin timp de la iesirea din drumul judetean unde exista un panou si cateva marcaje, poteca dispare si ne-am lasat pagubasi la acel moment). Se porneste din dreptul primariei Niculitel (nu exista panouri sau alte inscrisuri de orientare, din loc in loc, destul de rar se gasesc marcaje pe stalpii stradali de electricitate) unde exista si o parcare mare unde se poate lasa masina in siguranta, si se merge spre stanga (avand primaria in spate), se trece de scoala Nichifor Ludvig si se continua pana la intesectia cu Str.Zarzarilor cand se face la stanga, se continua pana la intersectia cu Str.Fantana Larga pe care se face la dreapta, se continua pana se termina asfaltul de unde brusc incepe chiar poteca din traseu (de la primarie pana in acel punct se face cam 20 min.). Traseul e rar umblat asa ca poteca nu e prea vizibila dar din fericire e foarte aproape coama stancoasa (spre deosebire de celalalt sens unde poteca de la drumul judetean e semnificativ mai lunga si mult mai impadurita si plina de hatisuri) asa ca nu e niciun risc de ratacire (desi iarba si hatisurile sunt destul de dese). Se urmeaza apoi coama stancoasa (din loc in loc, rar, se mai gasesc si marcaje, destul de sterse) pana La Cruce (unde se ajunge in aprox. 45 min.), apoi drumul in sens invers pe culme, conform descrierii din muntii nostri. Coborarea prin padure dupa ultimul releu de telecom este anevoioasa, cararea nu mai exista, iarba e destul de mare (ne-am umplut de maracini si scaieti, si am regretat ca nu am avut jambiere). La intrare si la iesire din culme ne-a fost de mult ajutor aplicatia Muntii Nostri.

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră