Touristik Label - 318MN01: gara CFR Mănăstirea Turnu - Cabana Cozia - sat Pripoare (C.N.I.M.T.)

Magistrala Mănăstirea Turnu - Drumul Loviștei (pe la Cabana Cozia)
Traseul 1 Bandă Roșie este traseul de creastă dintre gara CFR Mănăstirea Turnu și Drumul Loviștei (drumul cruciaților / drumul mătăsii), itinerar ce oferă priveliști frumoase spre masivul Buila, culmile Căpăţânii, Cindrelului sau Făgărașului și spre cele două drumuri ale antichității, Valea Oltului și Drumul Loviștei.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
18,50km
Durată
8:00-8:30h
Urcare
1613m
Coborâre
1430m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din incinta Mănăstirii Turnu aflată pe malul stâng al râului Olt. În caz de nevoie, înainte de a porni la drum ne putem completa rezervele de apă de la unul din izvoarele amenajate în curtea edificiului. Primul marcaj apare pe un gard de lemn aflat în N-E a curţii şi din primii m...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

gara CFR Mănăstirea Turnu - Şaua La Troiţă - Şaua La Meliţa - Refugiul Turneanu - Cabana Cozia - Poiana Stâna Mocirlele - Muntele Omu - Poiana Stâna Perişani - sat Pripoare (C.N.I.M.T.)

Descriere

Traseul 1 BR este magistrala care taie masivul Cozia pe direcția SV -NE, legând două zone istorice Valea Oltului și Drumul Loviștei, cu popas la Cabana Cozia. Este un traseu solicitant, cu pante abrupte și porți...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Fostul marcaj CR a fost înlocuit cu BR pe porţiunea Poiana Stâna Mocirlele - satul Pripoare. Marcaje mai rare pe izlazul deasupra satului Pripoare. Traseul este recomandat doar drumeţilor bine pregătiţi. E posibil că în timpul iernii să existe porţiuni în care poteca poate fi parcursă doar cu colţari.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

gara CFR Mănăstirea Turnu - Cabana Cozia - sat Pripoare (C.N.I.M.T.) în Vâlcea, Cozia este un traseu de Drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră