Touristik Label - 1202MN39: DC 50A - Padina (Podul) lui Călineţ - Refugiul Speranţelor - Vf. Ascuţit

Legătura Plaiul Foii - Vf. Ascuţit, pe la refugiul Speranțelor
Traseul 39 Triunghi Roșu este unul dintre cele mai dificile trasee din masiv, făcând legătura între zona Plaiul Foii și Vf. Ascuțit. Urcăm susținut pe Padina lui Călineţ, traversăm Hornul Nisipos (periculos pentru cei care nu frecventează foarte des muntele), apoi trecem de Refugiul Speranțelor și continuăm pe Brâul Ciorânga Mare.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
dificil
Distanţă
5,00km
Durată
5:00-6:30h
Urcare
1482m
Coborâre
205m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul porneşte din drumul spre Plaiul Foii pe direcţia Padinii (Podului) lui Călineţ, intră în pădure şi urmează firul padinii până sub Izvorul lui Orlovski şi zona Malului Galben (1-1 ½ ore). Pentru a ajunge la izvor se mai urcă 3-5 minute pe vale şi se traversează pe partea stângă (geografică...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

DC 50A (drumul spre Plaiul Foii) - Padina lui Călineţ - Refugiul Speranţelor (1680m) - Brâul Ciorânga - creasta Pietrei Craiului (sub vf. Ascuţit)

Descriere

 

Traseul 39 TR leagă zona Plaiul Foii de Vf. Ascuțit, prin Padina lui Călineţ, una din cele mai dificile căi de acces în creasta principală. Un traseu solicitant, cu peste 1500 m dif...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Inaccesibil iarna.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

DC 50A - Padina (Podul) lui Călineţ - Refugiul Speranţelor - Vf. Ascuţit în Braşov, Piatra Craiului este un traseu de Drumeţie dificil.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului nataliagutanu

Atenție! Este un traseu foarte dificil si deosebit de riscant pe vreme umeda. Mai mult, am fost la sfarsitul lunii august si Izvorul lui Orlovski secase. Acolo pietrisul este foarte instabil si se poate cadea in albia raului foarte usor. Din punct de vedere al apei, am gasit un rau 30 min mai jos.
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră