Touristik Label - 407MN15: Confluenţa Pârâului Izvorul Scării cu Pârâul Izvorul Negoiului - Valea Izvorul Scării - Şaua Scării

Legătura sat Sălătrucu - Refugiul Scara (creasta principală)
Traseul 15 Cruce Albastră face legătura între satul Sălătrucu și Şaua Scării, din creasta principală, pătrunzând adânc în munți, pe drumul forestier ce străbate V. Topologului (33 km). De la Gura Izvorul Negoiului trecem pe lângă salba de cascade de pe valea Izvorului Scării, o zonă spectaculoasă cu căderi de cca. 200 m. Ultimul sector urcă bolovănișul înierbat, apoi grohotișuri spre Șaua Scării. Perspective frumoase spre creasta principală și spre cascade.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
5,20km
Durată
2:15-3:00h
Urcare
849m
Coborâre
64m

Tabs

Indicaţii de orientare

De la sfârşitul drumului forestier de pe valea râului Topolog (intersecţie cu TR) traseul continuă pe un vâlcel până la izvorul pârâului Izvorul Scării. Urcăm direct spre nord până în Şaua Scării, în creasta principală, unde există şi un Refugiu Salvamont.

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Confluenţa Pârâului Izvorul Scării cu Pârâul Izvorul Negoiului - Valea Izvorul Scării - Şaua Scării

Descriere

Traseul 15 CA leagă V. Topologului de Şaua Scării  din creasta principală, trecând pe lângă cascadele impresionante de pe valea Izvorului Scării. Un traseu destul de solicitant, cu peste 850 m diferențe de nivel, în cca 2.5 -3 h de drumeție. Cu un mijloc de transport motorizat cu gardă înalt...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Traseu omologat. Iarna recomandat până la Cabana Suru.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Confluenţa Pârâului Izvorul Scării cu Pârâul Izvorul Negoiului - Valea Izvorul Scării - Şaua Scării în Făgăraş - Iezer - Păpușa este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
0 voturi

Comentarii

Comentariul dumneavoastră