Touristik Label - 107MN40: Complexul Turistic Piscul Negru - Cabana Capra - Lacul Capra

Legătura Piscul Negru - Lacul Capra, pe Piciorul Caprei
Traseul 40 Bandă Albastră face legătura între Piscul Negru și Lacul Capra, bază importantă de acces spre vârfurile din creasta Arpășel - Vârtopel, Vf. Vânătarea lui Buteanu și Muchia Albotei. Urcăm pe lângă Transfăgărășan și cascada Capra, foarte spectaculoasă, apoi trecem câteva praguri și vâlcele expuse. Perspective spre Transfăgărășan și vârfurile care mărginesc lacul Capra (Iezerul Caprei, Văiuga, Vânătarea lui Buteanu și Capra).
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
7,50km
Durată
3:00-4:15h
Urcare
1156m
Coborâre
108m

Tabs

Indicaţii de orientare

De la Piscul Negru, urmăm Valea Capra şi urcăm pe drumul Transfăgărăşan până la Cabana Capra, de unde urcăm spre NV pe o pantă susţinută până intersectăm din nou drumul Transfăgărăşan. Urcăm poteca pieptiş într-o zonă expusă şi ieşim deasupra unui prag în care ne apropiem din nou de drumul Transf...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Complexul Turistic Piscul Negru - Valea Capra - Transfăgărăşan - Cabana Capra - Piciorul Caprei - Lacul Capra

Descriere

Traseul 40 BA leagă Complex Piscul Negru de Căldarea Lacului Capra, traversând câteva sectoare expuse (mai ales la topiri). Un traseu solicitant, cu peste 1200 m diferențe de nivel, în aprox. 4 h de drumeție. Necesită echipament adecvat pentru alpinism de iarnă.

Până la Complexul Turistic P...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Traseu omologat.

Vreme

Persoane care au contribuit si comentat

 

Complexul Turistic Piscul Negru - Cabana Capra - Lacul Capra în Argeş, Făgăraş - Iezer - Păpușa este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Roluix

Parcurs pe 23.10.2023-Am plecat pe triunghi galben de la Cabana Capra și la Fereastra Zmeilor am schimbat pe dunga roșie iar de la Lacul Capra am coborât pe dunga albastra la Cabana. Am plecat pe ceata și terminat pe soare. La vara următoare voi reveni cu familia. Este un traseu foarte frumos, atât cât am putut vedea. Recomand circuitul făcut de mine cu soția și copilul de 15 ani, cu plecarea de la Cabana Capra pe triunghi galben. Invers mi se pare mult mai dificil. Timpul total parcurs 6 ore. Cu pauzele de rigoare și ținând cont că am urcat doar pe ceață iar sus și puțină lapoviță.
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră