Touristik Label - 910MN13: Circuit Cheile Vălișoarei (Aiudului) - versantul stâng

Circuitul Cheilor Vălișoarei (Aiudului) - versantul stâng
Traseul 13 Punct Roșu este traseul în circuit de parcurgere a versantului stâng al Cheilor Vălișoarei (Aiudului), cu acces la traseul tematic. Priveliști spre Templul Cavalerilor și amfiteatrul Cheilor Vălișoarei pe care se remarcă Colțul Cetății, Colțul Deacului și Colțul Sandului, Țancul Cetății și Colțul Bogza, vârfurile Bogza Mare și Bogza Mică ș a.
5

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
9,58km
Durată
3:00-4:00h
Urcare
747m
Coborâre
749m
Vârf
873m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Ca în circuitul de pe versantul drept și pe versantul stâng sunt instalate tot 10 panouri informative, dar aici traseul marcat cu PR are un parcurs mai lung, diferit de simpla trecere pe la cele 10 panouri. Primul panou este situat vizavi de panoul 1 de pe versantul drept. Urcăm până în apropiere...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Circuit Cheile Vălișoarei (Aiudului) - versantul stâng

Descriere

 

Traseul 13 PR este circuitul versantului stâng al Cheilor Vălișoarei (Aiudului), cu puncte de belvedere spectaculoase asupra văii și a amfiteatrului stâncos ce înconjoară Templul Ca...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Marcaje șterse în zona de pășune

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Circuit Cheile Vălișoarei (Aiudului) - versantul stâng în Alba, Trascău este un traseu de Drumeţie mediu.
0
Average: 5 (2 votes)

Comentarii

imaginea utilizatorului Hercule

Traseul a fost remarcat recent, marcajele sunt vizibile si foarte dese, in special prin padure. Cele de pe varful Data sunt mai rare si mai putin vizibile. Din aceasta cauza aici se poate gresi destul de usor, trecerea de vf Data se face nu prin padurea din varf ci prin laterala dreapta fata de directia de mers (sud) traseul coborand pe stancile de sub varf. Sagetile informative sunt majoritatea sterse, dar cel putin te ajuta prin directia care o indica. In alta ordine de idei, panourile informative sunt degradate si rupte de intemperii, doar doua am mai gasit in picioare.

Un traseu frumos, relaxant si cu panorame deosebite. De vazut si vara cand padurea e inverzita.

imaginea utilizatorului muntii nostri

Mulțumim pentru completări. 

imaginea utilizatorului Florin Pandrea

Un traseu superb care merita făcut pe orice anotimp.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului oanaddm

A facut cineva traseul cu cainele? Stiti daca e accesibibil pt caine (obisnuit cu drimetia)?
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Bună ziua.

În descrierea traseului se precizează că sub Vf. Data există un segment de lanțuri, care este destul de expus și pieptiș. 

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului DaianaS

Buna, am facut traseul in 2 ianuarie cu doi caini, un labrador si un ciobanesc australian. Exista o portiune de vreo 200 m de pietris si lanturi care poate pune unele probleme pentru patrupezi. Dar aici conteaza foarte mult ce fel de caine te insoteste. Recomand sa aveti un ham pentru caini la voi in cazul in care cainelui ii e frica sa il puteti ridica usor peste pietre. La noi, labradorului i-a fost frica de zonele respective asa ca incet i-am aratat unde sa calce si in unele locuri l-am ridicat pana pe piatra urmatoare. Ciobanescul australian nu a avut nicio problema, fiind un caine caruia nu ii este frica de astfel de zone. 

Cel mai mult conteaza cum este cainele si daca a mai fost in astfel de trasee, dar cu rabdare si sustinere se poate :)

P.S. nu recomand pentru caini de talie mica. Pe cei mici va trebui sa ii puneti cel mai probabil in rucsac ca sunt unele zone expuse si cu pietre mai mari unde si voi trebuie sa va tineti. 

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului isserban

Neaparat cu harta/aplicatie, e usor sa te abati de la traseu. As recomanda modificarea sectiunii "Directions" de mai sus, nu le-am gasit deloc utile, si nici nu prea le-am inteles.

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Dragosgkk

Chiar la începutul traseului Am ratat marcajele dar am avut noroc cu harta de aici.De pe vf Data se coboara pe niste lanturi
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră