Touristik Label - 915MN07: Baraj Colibiţa-Piatra lui Orban-Sat Miţa

Traseul spre Piatra lui Orban (belvedere lacul Colibiţa)
Traseul 7 Punct Roșu este traseul de legătură dintre barajul lacului Colibiţa și Vf. Piatra lui Orban, un frumos punct de belvedere către Lacul Colibiţa şi M-ţii Bârgăului. Traseul coboară apoi către coada lacului Colibiţa (Sat Mița), încheind astfel un semicircuit al lacului.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
12,15km
Durată
5:00-5:30h
Urcare
791m
Coborâre
796m
Vârf
1431m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Vă rugăm să verificați comentariile utilizatorilor pentru detalii legate de starea traseului!

Traseul porneşte de pe barajul lacului Colibiţa, iar primul km este comun cu traseul 06 (PG), un drum forestier relativ plat. Apoi se face dreapta, se intră în pădur...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Baraj Colibiţa-Poiana Capul Dealului-Piatra lui Orban-Poiana Slătiniţa-Sat Miţa

Descriere

 

Vă rugăm să verificați comentariile utilizatorilor pentru detalii legate de starea traseului!

Traseul 7 PR este traseul spre Vf. Piatra lui Orban, situat deasupra lacului Colibiţa, un frumos punct de belvedere. Este un traseu destul de solicitant...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Baraj Colibiţa-Piatra lui Orban-Sat Miţa în Bistriţa-Năsăud, Călimani este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului Alex1971

Pana la poiana. Capul Dealului. este o urcare dificila. Din poiana traseul devine impracticabil datorita pomilor cazuti, se pierde poteca si marcajul. Din poiana Capul Dealului am indentificat un traseu cu marcajul cruce albastra care nu apare pe harta Muntii Nostri, un traseu bine marcat si se intrersecteaza cu drumul forestier marcajul punct galben..

imaginea utilizatorului Adela Sebastean

<p>Noi am facut traseul din Mita si ne am intors tot acolo. 2 h 30 min am facut pana sus, cu pauze si ritm lejer. E foarte bine marcat, destul de lejer. Aproape de varf e o portiune mai abrupta. Drumul prin poiana Slatinita e fain de tot.&nbsp;</p>

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului bogdantigorean99

Traseul dinspre baraj este destul de dificil la început (o pantă destul de abruptă pe care curge un pârâiaș), iar dacă nu urmărești atent marcajul sunt șanse mari sa te abați și să ocolești destul până la intrare în Poiana Capu Dealului(La un moment dat, de pe această pantă se face stânga, ceea ce e greu de observat). în rest, traseul este superb si bine marcat, dar copacii căzuți pe poteci îngreunează puțin înaintarea.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului pulanc

traseuleste impracticabil dupa crucea de la poiana capul dealului. nu este nici un marcaj
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Salutare!

Un utilizator a commentat ceva mai sus:

"Traseul dinspre baraj este destul de dificil la început (o pantă destul de abruptă pe care curge un pârâiaș), iar dacă nu urmărești atent marcajul sunt șanse mari sa te abați și să ocolești destul până la intrare în Poiana Capu Dealului(La un moment dat, de pe această pantă se face stânga, ceea ce e greu de observat). în rest, traseul este superb si bine marcat, dar copacii căzuți pe poteci îngreunează puțin înaintarea." - pe data de 08.08. 2021

Ai citit asta?

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului rabo

Într-adevăr traseul este greu de urmărit imediat după Capul Dealului. Cu toate acestea, aplicația ne-a ajutat enorm astfel încât sa nu ne abatem prea mult de la potecă atunci când am dat de pomii căzuți prin pădure, iar în vârf am fost delectați cu o priveliște de nota 10. Am urmat traseul către Mița, un drum chiar lejer pe care l-am făcut cătinel în aproximativ 2 ore cu pauzele de rigoare pentru a ne bucura de peisaj.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Bună ziua!

Ne bucurăm că aplicația Munții Noștri v-a fost de ajutor. Rugămintea noastră este să o recomandați și prietenilor și să acordați o recenzie în Google Play. Mulțumim!

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Cornel 2020

Noi am vrut să urcăm din Mița dar nu am reușit să ajungem din cauza copacilor doborâți. Dacă la început am reușit să-i ocolim/sărim, când am ajuns la altitudinea de 1370 nu am mai putut înainta și ne-am întors.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului gugutz

Am încercat să fac traseul astă ,dar de la crucea din Poiana Capu Dealului se face stânga și se intră în pădure și încep problemele ...Sunt foarte mulți copaci căzuți pe traseu ,și asta îl face impracticabil ,făcâdu-mă să renunț.Din păcate ulterior am aflat că în urma unei vijelii au fost căderi masive de arbori în zonă.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Bidian Calin

astăzi am încercat traseul dinspre baraj după cruce am încercat orice formă de a trece mai departe după aproape 2 ore de trecut de pe un copac pe altul sau pe sub sau coborâre și ocolire am renunțat ! sute de metri de traseu e acoperit cu copaci ,e impracticabil oricât ai încerca !!!!!!
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului PaulIlieși

15.01.2024. Traseul este teribil de greu de efectuat, extrem de mulți copaci cazuti. Pana la Poiana Capul Dealului traseul este extrem de dificil, am avut de cățărat, escaladat și ocolit zeci de trunchiuri de copac care acopereau poteca. Nici măcar nu am încercat sa mergem mai departe de Poiana Capul Dealului
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră