Touristik Label - 214MN06: Băile Herculane (DN67D) - Vârful Domogledul Mare (1105 m)

Băile Herculane - Vârful Domogledul Mare (pe Cărarea Pisicii)
Traseul 6 Bandă Galbenă este traseul de legătură între Băile Herculane (zona băilor termale) și Vârful Domogledul Mare (1105 m), vizitând punctul de belvedere Crucea Albă și rezervația naturală Domogled, cu Pini negri de Banat.
0

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
3,28km
Durată
2:00-2:45h
Urcare
967m
Coborâre
95m
Vârf
1072m

Tabs

Indicaţii de orientare

Traseul pornește de la kilometrul 5 al drumului naţional 67D, cu puţin înainte de intersecţia cu drumul care coboară în Băile Herculane. Intrarea în traseu este semnalizată cu un panou, care conţine câteva informaţii despre parcul naţional. Se pornește prin pădure în serpentine până la primul obi...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Băile Herculane (DN67D) - Poteca Pisicii - Vârful Domogledul Mic (1099 m) - Vârful Domogledul Mare (1105 m)

Descriere

Traseul 6 BG este traseul de legătură dinspre Herculane și Vârful Domogledul Mare, trecând pe la Crucea Albă.. Este un traseu destul de solicitant, cu peste 900 m diferențe de nivel, în cca.. 3 - 3.5 h, pe Poteca Pisicii, un tronson scurt cu pante accentuate și grohotiș instabil, care p...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Băile Herculane (DN67D) - Vârful Domogledul Mare (1105 m) în Caraş-Severin, Cernei - Mehedinţi este un traseu de Drumeţie mediu.
0
0 voturi

Comentarii

imaginea utilizatorului fratilacristian50@gmail.com

Traseul este foarte frumos doar că este și foarte periculos și solicitant mai ales între Vf. Domoledul Mic și crucea albă. Din punctul meu de vedere ca dificultate nu este medium și mai de grabă greu(dificil). De evitat pe timp de ploaie.
Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului muntii nostri

Extras din descrierea traseului:

"De la Crucea Albă, traseul se îndreaptă spre Vârfurile Domogled pe una din cele mai frumoase și dificile poteci din Munții Mehedinți, Cărarea Pisicii. Poteca Pisicii are un grad mare de dificultate datorită brânelor și porțiunilor cu grohotiș instabil ce o acoperă pe alocuri,  - o pantă accentuată ce necesită experiență și condiție fizică bună."

 

Chiar nimeni nu mai citește în ziua de azi, înainte de a porni în drumeție la munte? Că nu-i parc. :(

9g7 m pe urcare nu vă spune nimic?

Este traseu mediu, există trasee cu peste 1500 m urcări, în munți mai înalți. N-ați ales cu atenție traseul potrivit pentru dvs...

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului florinpemunte

Salut, am parcurs acest traseu care este intradevar de medie dificultate, el poate deveni mai dificil in conditii de ploaie cand stancile devin alunecoase.

Sincer a fost mai mult plin de mici stanci pe care sa te cateri decat grohotis, nu consider ca ar fi portiuni periculoase pentru incepatori.

Mentionez ca traseul este intradevar solicitant.

In schimb la coborare daca o luati prin Cheile Feregari (banda galbena) vor fi mai multe portiuni de grohotis pe care se aluneca, va puteti ajuta cu vegetatia din jur sa treceti mai usor.

 

 

 

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului ryuu

am parcurs acest traseu intr o zi ploioasa, a fost o aventura si o provocare. mentionez ca acesta a fost primul vraf la care am ajus. sunt incantat de isprava mea.
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră