Piatra Ciungilor și Cascada Bulbuci înghețată - iarna la poalele Padișului

Un traseu excelent de făcut iarna cu multe puncte de belvedere, cu peisaje frumoase și care se termină cu cireașa de pe tort: Cascada Bulbuci complet înghețată.
 dsc_0097.jpg

Dacă sunteți în căutare de un traseu montan de iarnă foarte spectaculos și fără risc de avalanșă ne bucurăm să vă spunem că ați găsit locul potrivit.

De zona Padiș din Munții Apuseni probabil ați mai auzit însă la poalele Padișului, în Boga, am găsit un traseu foarte frumos.

Acest traseu pleacă din zona podului de intrare în satul de vacanță Boga și, urmând marcajul Triunghi Albastru, ne poartă pe marginea unui versant de unde avem locuri spectaculoase de belvedere spre Valea Boghii și împrejurimi.

E un traseu ideal de parcurs iarna fiindcă nu există risc de avalanșă.

Pe măsură ce urcăm prin pădure spre Piatra Ciungilor, Amfiteatrul Boghii (Valea Boghii) ne vrăjește cu priveliștea nemaipomenită.

În stânga noastră avem în permanență o prăpastie adâncă de câteva sute de metri fiindcă traseul urmărește aproape în totalitatea creasta stâncoasă ce delimitează Amfiteatrul Boghii la Sud.

De altfel putem vedea și locul numit Pietrele Boghii în partea superioară a văii - loc de belvedere frumos în care se poate ajunge din Padiș.

După aproape două ore ajungem la primul obiectiv: Piatra Ciungilor.

Priveliștea din acest punct de belvedere e de 360 de grade și merită tot efortul depus pentru a urca prin zăpada adâncă.

De aici vezi: Pietrele Boghii, Valea Boghii, drumul județean care șerpuiește spre Padiș, păduri, văi, prăpăstii și pereți de stâncă.

De vis!

După ce ne-am bucurat de frumoasele priveliști de pe Piatra Ciungilor continuăm traseul și coborâm destul de abrupt pentru a ajunge la un drum forestier ce duce la Cascada Bulbuci.

Când ajungem la drumul forestier virăm la stânga și urmăm un nou marcaj, cerc albastru dublu concentric (semn că traseul nu are continuare și trebuie să ne întorcem prin același loc).

Ca să ajungem la cascadă părăsim la un moment dat acest drum forestier virând brusc la stânga și coborâm abrupt prin pădure.

Ajungem în aproximativ 20 de minute.

Ce ne așteaptă e incredibil!

De pe marginea unui bloc de stâncă sfărâmată atârna ce pare a fi un țurțure gigantic prin care curge o cascadă!

Dacă ajungeți aici în plină iarnă când temperaturile sunt scăzute aveți toate șansele să găsiți această cascadă complet înghețată.

Imaginea ei sub această formă e greu de descris.

Imaginați-vă un bloc de gheață înalt de vreo 15 metri prin mijlocul căruia curge cascada.

Dimensiunile sunt impresionante și să o privești e impresionant.

Articol de Amazing Romania. Citește și articolul original.