Touristik Label - 301MN01: Sinaia - Şaua Vârfului cu Dor - Cabana Padina

Din Sinaia spre Padina pe sub instalațiile de schi.
Considerat leagăn al sporturilor de iarnă în România, Domeniul Schiabil Sinaia, atrage an de an zeci de mii de turiști iubitori de schi. Există însă și un număr considerabil de iubitori de munte care aleg să străbată la pas acest traseu pentru priveliștea Munților Colții lui Barbeș și a văilor din împrejurimi. În plus, din Șaua Lăptici se vede la orizont Coștila, Vf. Piatra Arsă și Muntele Furnica. Din șa coborâm spre oaza de relaxare, zona turistică Padina.
3.333335

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu/dificil
Distanţă
14,15km
Durată
4:30-5:30h
Urcare
1120m
Coborâre
420m

Tabs

Indicaţii de orientare

De la gara Sinaia urcăm scările până la şoseaua principală şi după parcul Dimitrie Ghica continuăm pe scări până la strada Furnica. De la sensul giratoriu de la Pelișor urcăm printre case și scurtăm serpentinele șoselei până la Cota 1400. Urcăm pe Drumul de Vară până la Cabana Valea cu Brazi (cot...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Sinaia – Hotel Cota 1400 – Şaua Vârfului cu Dor – Valea Izvorul Dorului – Şaua Lăptici – Cabana Padina

Descriere

 

 

Sinaia, una dintre cele mai frumoase stațiuni montane din țară, are un bogat trecut cultural și social. Fosta reședință a regilor, poartă un nume sfânt, cel al Muntelui Sinai și îmbină frumusețea naturii cu cea a artei arhitecturale. Stațiunea Sinaia, supranumită "Perla...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Sinaia - Şaua Vârfului cu Dor - Cabana Padina în Dâmboviţa, Prahova, Bucegi - Leaota este un traseu de Drumeţie mediu/dificil.
0
Average: 3.3 (6 votes)

Comentarii

imaginea utilizatorului Old mama

Pe 2 sau 3 08 23 am coborât împreună cu fiica de 8 ani de la.cota 1400 pe poteca am vrut sa evitam șoseaua asfaltata. 

Mai aveam o singura porțiune de pădure înainte de întrarea în oraș care scurta mult drumul auto, însă după câteva zeci de metri din sosea era o exploatare forestiera ( se auzeau picamere) și poteca dispărea efectiv între niște copaci căzuți. Doar drumul de biciclete mergea în dreapta și în jos ( spre sud, spre gondola) dar știam ca e periculos și interzis sa mergem pe acolo. A trebuit sa ne întoarcem in sosea și sa ocolim mult în stânga, spre nord, pe drumul auto. 

Nu știu cum era dacă încercăm sa urcam pe marcaj și ne inpotmoleam după câțiva metri. Sau poate din sens invers găseam poteca sau nu o pierdeam.

Completed Checkbox: 
imaginea utilizatorului Rechi

un traseu solicitant dar frumos. Merita tot efortul!
Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră