Touristik Label - 615MN45: Gura Haitii-Coada Pietrosului

Legătura Gura Haitii - Coada Pietrosului (sub Pietrosu Călimani)
Traseul 45 Cruce Roșie este calea cea mai ușoară de a ajunge de la Gura Haitii pe Vf. Pietrosul Călimani, folosind un drum forestier bine întreținut (aprox. 8 km). Continuăm spre Poiana Izvoarele de unde urcăm pieptiș în Coada Pietrosului (la cca. 1 h de vf.).
4.5

Trail Details [ro]

Dificultate
mediu
Distanţă
11,12km
Durată
4:00-4:30h
Urcare
914m
Coborâre
88m
Vârf
1881m

Galerie

Tabs

Indicaţii de orientare

Una dintre cele mai scurte şi uşoare metode de a ajunge în creasta Călimanilor, mare parte din traseu, mai exact primii aprox. 8 km putând fi parcurşi cu maşina. Traseul îşi are originea în localitatea Gura Haitii, unde, în drept cu un panou informativ şi un stâlp cu marcaje CR, CA, PA, se vireaz...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Etape

Gura Haitii-Poiana Izvoarele-Coada Pietrosului

Descriere

Traseul 45 CR face legătura între Gura Haitii și Coada Pietrosului, în mare parte pe drum forestier accesibil și cu mașina. Este un traseu mediu, cu cca. 900 m diferențe de nivel, în aprox. 2 h de drumeție. Iarn...

Vă rugăm să vă autentificați pentru a vedea mai multe detalii
Observații

Impracticabil / nerecomandat iarna.

Vreme

Cele mai bune sezoane

Ianuarie
Februarie
Martie
Aprilie
Mai
Iunie
Iulie
August
Septembrie
Octombrie
Noiembrie
Decembrie

Persoane care au contribuit si comentat

 

Gura Haitii-Coada Pietrosului în Suceava, Mureş, Călimani este un traseu de Drumeţie mediu.
0
Average: 4.5 (2 votes)

Comentarii

imaginea utilizatorului GXGO

Am parcurs acest traseu ins sens invers, din Poana Izvoarele pana la Gura Haitii. Masina se poate lasa fara probleme la intrarea in Poteca tematica 12 Apostoli. Atentie insa ca in jurul orei 17:00 se inchide bariera de acces pe drumul forestier (cel putin asa scria de placutele de informare: Program bariera 08:00-17:00)

imaginea utilizatorului Mirza Cristian

Bariera este inchisa in perioada asta(10 octombrie). Deci pana la intrarea in parc,e un approach de 6-7 km = o ora si ceva. Timp care se poate salva dublu(dus-intors) daca bariera ar fi deschisa!Traseul e bine marcat,mai putin in partea superioara(grohotis) unde ,daca e ceata,esti pierdut.Un traseu frumos.Am urcat in 4 ore(cu pauze)Coborarea a durat 2,4 ore. Daca esti pe ceas,alege alta varianta(cea prin fosta cariera de sulf) E MULT mai rapid! In 4,5 ore poti fi inapoi la masina.

Completed Checkbox: 

Comentariul dumneavoastră