Eclipsa in Iezer-Papusa

Am prins eclipsa partiala de soare in golul alpin, in Muntii Iezer. Am avut parte de toate ingredientele pentru o tura reusita.
 Eclipsa partiala de soare

Eclipsa partiala de soare din octombrie 2022 ne-a prins in Iezer-Papusa. Alaturi de bunul meu prieten Bogdan, ne-am propus sa facem o tura de doua zile in Iezer, fara sa stim ca se va suprapune cu eclipsa de soare. Asta urma sa aflam cu cateva zile inainte de tura. Desi, initial ne doream sa dormim la cort, fiind o zi de octombrie, in cursul saptamanii, am zis ca putem dormi la refugiu, ca sa nu mai caram cortul. Zis si facut! 

Am pornit de la Cabana Voina si am urcat pe Valea Jepilor, pe punct albastru, pana la Refugiul Iezer. 
Eclipsa ne-a prins chiar in golul alpin. Multumita unei pacle de nori, am putut filma eclipsa. La refugiu nu mai era nimeni, asa ca ne-am simtit ca la noi acasa. 
Nu am mai urcat nicaieri in prima zi, ci am stat pe langa refugiu si ne-am odihnit. A doua zi am pornit spre Crucea Ateneului, de unde urma sa continuam pe creasta, pana la Varfurile Iezerul Mare si Rosu.  Daca in seara precedenta vremea se stricase, dimineata a adus din nou soarele.

Din creasta am putut admira Muntii Bucegi, Piatra Craiului si Fagarasul. Pana aproape de Varful Batrana am avut in spate privelistea catre Trapzeul Vistea-Moldoveanu. 
De la Vf. Batrana am coborat pe Plaiul cu Patru, si am lasat pentru alta data varful Papusa. A fost o drumetie lejera, cu toate ingredientele pentru o tura faina, si am filmat suficient cat sa iasa de un episod din seria de filme Vlog pe Munte

 Muntii Iezer-Papusa
 Coborare pe Plaiul lui Patru
 Marele Trapez Vistea-Moldoveanu
 Eclipsa partiala de soare
 Lacul Glaciar Iezerul Mare
Crucea Ateneului Muntii Iezer